تقویت باورهای مذهبی مانع گرایش به اعتیاد میشود
باورهای مذهبی و معنوی فشار روانی زندگی را کم میکند و مانع گرایش به اعتیاد می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس در دیدار با مسئولین ستاد اقامه نماز استان فارس گفت: اعتیاد به مواد مخدر علاوه بر ایجاد زیانهای جدی و خطرناک جسمی و روحی، موجب عوارض و مشکلات فراوان اجتماعی و اقتصادی از قبیل افزایش جرایم مرتبط با مواد مخدر ، فقر و تکدیگری و هدر رفتن سرمایههای کلان مادی کشور و سقوط بسیاری از ارزشها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی می شود .
محمدرضا ابراهیمی افزود: عقاید و باورهای مذهبی و معنوی بهعنوان عوامل حمایتی از طریق دادن امید، قدرت و معنی بخشی به زندگی، فشار روانی زندگی را کم میکنند و کیفیت زندگی را به ویژه در افراد معتاد بهبود می بخشند و حتی مانع گرایش به اعتیاد می شوند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس به نقش مذهب و نهادهای مذهبی در پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر اشاره و تصریح کرد: مذهب و نهادهای مذهبی میتوانند مصرف مواد و رهایی از آن را از طریق برقراری یک نظم اخلاقی تحت تأثیر قرار دهند.
وی گفت: با توجه به نقش دینداری در مقابل گرایش به مصرف مواد به والدین و مراکز آموزشی پیشنهاد می شود که با روشهای مورد قبول نوجوانان و جوانان به تقویت باورهای دینی در افراد در معرض خطر سوء مصرف مواد پرداخته شود، تا احتمال گرایش آنها به مصرف مواد کمتر شود.
ابراهیمی اعلام کرد: متخصصان ترک اعتیاد می توانند در کنار روشهای معمول ترک، به تقویت باورهای مذهبی و ایجاد نظام معنا دهی به زندگی در مراجعان خود، به کاهش وابستگی به مواد در آنها کمک کنند.