رژیم سعودی و متحدانش جنگ اقتصادی فراگیری علیه ملت یمن به راه انداختند با این هدف که مشکلات و رنجهای مردم یمن را به سطح فاجعه آمیزی افزایش دهند.
پایگاه اینترنتی روزنامه رای الیوم لندن نوشت: پس از اینکه واقعیتهای شکست نظامی گسترده ائتلاف متجاوز به یمن به رهبری عربستان سعودی طی چهار سال آشکار شد و هیچ یک از اهداف اساسی این تجاور محقق نشد و با وجود همه امکانات و تجهیزات نظامی پیشرفته آمریکایی و اروپایی نیروهای ائتلاف سعودی به بن بست رسیدند، عربستان سعودی و متحدانش جنگ اقتصادی فراگیری علیه ملت یمن اعلام کردند با این هدف که مشکلات و رنجهای مردم یمن را به سطح فاجعه آمیزی افزایش دهند. این اقدام از طریق محاصره، جلوگیری از ورود غذا و مشتقات مهم نفتی از طریق بندر الحدیده و بازارهای محلی انجام میشود. این بار آنها بر حمله به بقایای اقتصاد ملت یمن از طریق ضربه زدن به ارزش ریال در برابر ارزهای مهم به ویژه دلار تمرکز کردند به گونهای که یک دلار آمریکا به ششصد ریال رسید در حالیکه قبل از حمله (سعودیها) به یمن هر دلار آمریکا دویست و ده ریال ارزش داشت.
این طرح غیر اخلاقی که در تضاد با همه قوانین و عرف بین المللی است، زیرا قوت اساسی سی میلیون یمنی را هدف قرار داد و آنها را به سوی گرسنگی فراگیر و فاجعه انسانی بی سابقه سوق میدهد، تایید میکند که ائتلاف سعودی امروز به این اقدام به عنوان تنها و آخرین راهبرد متوسل شده است تا رهبری انصارالله را به زانو در آورد و آنها را وادار به دادن امتیازات میدانی در یمن کند که هیچ ائتلافی نتوانست از راه نظامی این امتیازات را به دست آورد، زیرا از جمله این امتیازات موضوعات راهبردی بسیار با اهمیت مثل بندر الحدیده است که مهمترین موضوع برای ائتلاف به ویژه برای آمریکا و رژیم صهيونيستي به شمار میرود. به این دلیل که این بندر سرنوشت جنگ نظامی در یمن را بطور کامل و سرانجام ژئو سیاسی آن را تعیین خواهد کرد.
ملت یمن امروز در تنگنای معیشتی و انسانی زندگی میکند که در تمامی جوانب به سطح فاجعه باری رسیده است که بر اساس گزارشهای اخیر سازمان ملل متحد بدترین فاجعه در جهان است. همه این فجایع نتیجه اقدام ائتلاف سعودی آمریکایی به ارتکاب کشتارهای تقریبا هر روزه، بمباران غیر نظامیان و ادامه محاصره و تمرکز بر نابودی منابع اقتصادی و معیشتی باقیمانده ملت فقیر یمن از راه ضربه زدن به پول داخلی و افزایش قیمت مواد غذایی است تا ملت یمن با فروپاشی کامل اقتصادی و گرسنگی روبرو شود.
رایزنیهای ژنو که سازمان ملل متحد از طریق مارتین گریفیتس فرستاده ویژه این سازمان مقدمات آن را فراهم کرد تا در ششم همین ماه برگزار شود و قرار بود این رایزنیها سه روز قبل برای بررسی راههای تحقق صلح در یمن آغاز شود، اما ائتلاف سعودی مانع ورود هواپیمای سازمان ملل متحد به صنعاء و انتقال هیات انصارالله به ژنو شد. این یک اقدام سوال برانگیز است. اکنون این پرسش مطرح است که اینبار هدف از مانع تراشی عمدی از سوی ائتلاف سعودی چیست به ویژه اینکه جنگ اقتصادی فراگیری علیه ملت یمن آغاز کرد. آیا این اقدام برای بهره برداری سیاسی و پیشبرد طرحهای جدید در زمینه تجاوز به یمن است؟
با نگاه از نزدیک و عمیق به حوادث نظامی و سیاسی در جزئیات جنگ یمن پی خواهیم برد ائتلاف سعودی پس از اینکه شکست فراگیرش در جنگ کنونی در همه عرصههای نظامی آشکار شد، جنگ اقتصادی را به عنوان یک برگ و آخرین راهبرد آغاز کرد، اما اینکه چرا رایزنیهای ژنو را مختل کرد میتوان چند احتمال را مطرح کرد. از جمله اینکه ائتلاف سعودی طرح پنهانی دارد که میخواهد مذاکرات صلح ژنو را به شکست بکشاند و به تجاوز به یمن ادامه دهد. همچنین احتمال دیگری وجود دارد و آن این که طرح بزرگ و بسیار خطرناکی با نظارت و طراحی آمریکا در میان است که روی آن کار میشود و برخی از جزئیات آن آشکار شده است. از جمله این جزئیات سفر جوزف ووتل فرمانده نیروهای مرکزی آمریکا به عدن و دیدار با فرماندهان مزدور وابسته به منصور هادی است. دوم تظاهرات ضد ائتلاف سعودی اماراتی در سایه سکوت مشکوک امارات است که منعکس کننده روندی برای حمایت از طرح احتمالی آمریکا است.
سوم منصور هادی به آمریکا سفر کرد در حالیکه اهداف این سفر مبهم باقی ماند و در شرایط فوق العاده تعجب برانگیزی انجام شد که قطعا این سفر ابعاد سیاسی فراتر از سطح مشروعیت هادی و ائتلاف سعودی دارد. در نهایت اینها صرفا احتمال است و باید منتظر بمانیم تا در روزهای آینده ابهامات برطرف شود.