پایین بودن سطح هموگلوبین خون، باعث ابتلا به کم خونی می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ هموگلوبین یک نوع پروتئین در درون گلبول های قرمز است و باعث حرکت اکسیژن از ریه ها به بافت ها و حرکت دی اکسید کربن از بافت ها به ریه ها می شود و سطح آن بین مردان و زنان متفاوت است.
هموگلوبین مرجع ارزشمند برای تشخیص کم خونی است و ماده ای است که باعث قرمزی خون می شود. کمبود هموگلوبین مستقیما به کمبود آهن مربوط می شود. علاوه بر این، سطح هموگلوبین بالا هم باعث آسیب های شدید به بدن می شود.
ضعف، خستگی، سرماخوردگی، سردرد، کاهش وزن، پوست رنگ پریده، تحریک پذیری، تنفس دشوار، ضربان قلب نامنظم، دشواری تمرکز، از علائم سطح پایین هموگلوبین هستند.
با مصرف مواد غذایی مناسب می توان میزان هموگلوبین در محدوده سالم نگه داشته و از بروز بسیاری از بیماری ها جلوگیری کرد.
غذاهای غنی از آهن: شما باید مواد غذایی از قبیل گوشت قرمز، حبوباتی مانند عدس، سبزیجات، جگر، آناناس، اسفناج، و آجیل بخصوص بادام غنی از آهن هستند.
غلات غنی شده، دانه ها، جوانه گندم، بادام زمینی، گردو، جگر گاو، لوبیا سیاه، اسفناج و کلم بروکلی غذاهای غنی از اسید فولیک هستند.
ویتامین ب 12 در غذاهایی از جمله محصولات حیوانی، غلات غنی شده و لبنیات یافت می شود.
ویتامین سی باعث بهبود جذب آهن در بدن می شود و این ویتامین با مصرف پرتقال، توت فرنگی، اسفناج، فلفل دلمه ای و کلم بروکلی وارد بدن می شود
برخی از انواع آب میوه های طبیعی برای افزایش سطح هموگلوبین مفیدند. آب چغندر قرمز، آب هویج، آب لیمو و آب پرتقال از این دسته اند. آب گوجه فرنگی نیز برای خون مفید است. بخصوص برای کسانی که از کم خونی ناشی از مشکلات مغز استخوان رنج می برند.
قاصدک و کرفس از بهترین گیاهانی با خواص ویژه برای افزایش هموگلوبین هستند. اسفناج نیز حاوی مقادیر زیادی آهن و ویتامین است.
برخی از غذاها چای، جعفری، شیر، قهوه، آنتی اسیدها و مواد غذایی حاوی کلسیم و فیبر بالا باعث کاهش میزان هموگلوبین می شوند و جذب آهن را مسدود می کنند.