مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر گفت: در بودجه امسال فقط 6 درصد اعتباری که سالانه برای ساخت سد دالکی باید اختصاص یابد، مصوب شده است.
وی ادامه داد: برای تکمیل این طرح طبق برنامه زمان بندی، نیازمند اختصاص 150 میلیارد تومان اعتبار هستیم.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر خاطرنشان کرد: این شرایط در طرحهای آب استان نمود پیدا می کند، به طوری که در سال 97 به طرح سد باغان پنج میلیارد تومان اختصاص داده شده و این میزان برای سد خاییز صفر بوده است.
رجایی گفت: تاخیر در ساخت این سدها باعث دنباله دار شدن مشکلات کم آبی خواهد شد و مردم در پایین دست این سدها برای جلوگیری از خشک شدن نخلهایشان، به حفر چاه غیرمجاز دست میزنند.
او بیان کرد: بارندگی در استان بوشهر در سال آبی 96-97 ، معادل 107 میلیمتر بوده و این در حالی است که میانگین بلند مدت بارندگی بوشهر با 246 میلیمتر است.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر افزود: از سوی دیگر در دهه گذشته با افزایش دما نیز رو به رو بودهایم و این عامل در کنار کاهش بارش ها منجر به افزایش نیاز و تقاضا برای مصرف آب و از سوی دیگر کاهش تغذیه منابع آب سطحی و زیرزمینی میشود.
رجایی همچنین با پوزش از مردم دشتستان بابت اختلال پیش آمده در خدمت رسانی و تشکر بابت صبوری آنان، تصریح کرد: در استان بوشهر حدود 5500 حلقه چاه غیرمجاز وجود دارد براساس اولویت بندی صورت گرفته در حال پر کردن آنها هستیم.
وی با اشاره به حفر یازده حلقه چاه برای تامین اضطراری بخشی از آب آشامیدنی برازجان، بیان کرد: حجم آب برداشتی از این چاهها حداکثر پنج هزار مترمکعب خواهد بود که این حجم در مقابل برداشت چاه های کشاورزی مقداری بسیار ناچیز است و برداشت از این منبع فقط برای تامین اضطراری آب خواهد بود.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر افزود: نزدیک به 220 میلیون مترمکعب سالانه از منابع آب زیرزمینی دشتستان برداشت میشود که این میزان برابر با 40 درصد از مصرف آب زیرزمینی کل استان بوشهر است.
رجایی شهرهای بوشهر، برازجان، آبپخش، جم، تنگ ارم، بوشکان، کلمه و عسلویه را شهرهای در معرض تنش آبی عنوان کرد و گفت: مرجع طبقه بندی شهرهای دارای تنش آبی وزارت نیروست و هیچ مقام مسوولی در این وزارتخانه، تا کنون بیانی مبنی بر نبود بحران یا تنش آبی در برازجان و یا حتی سایر شهرهای دشتستان و استان بوشهر نداشتهاند.