به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک ، چین قصد دارد میزان واردات گاز از روسیه و قزاقستان را افزایش دهد.
خبرگزاری چین به نقل از یک مسئول بخش انرژی این کشور گزارش داد چین که سال گذشته در مقاطعی با کمبود گاز روبرو شد امسال قصد دارد میزان واردات گاز از روسیه و قزاقستان را افزایش دهد.چین در سال دو هزار و هفده 94/4 میلیارد متر مکعب گاز از برخی کشورها از جمله روسیه، ترکمنستان، ازبکستان، قزاقستان و میانمار وارد کرد اما امسال تصمیم گرفته است واردات گاز از روسیه و قزاقستان را افزایش دهد.
چین به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و محدود کردن آثار آن بر محیط زیست، تلاش می کند گاز را جایگزین زغال سنگ کند. چین که بزرگ ترین مصرف کننده زغال سنگ یعنی آلاینده ترین سوخت و منبع اصلی تولید گازهای گلخانه ای و در عین حال اولین سرمایه گذار در زمینه انرژی های تجدید پذیر در جهان محسوب می شود، تعهد کرده است تراکم کربن خود را ( میزان انتشار گاز دی اکسید کربن) در سال دو هزار و سی نسبت به سال دو هزار و پنج، بین شصت تا شصت و پنج درصد کاهش دهد.
پنجم سپتامبر شرکت گازپروم روسیه اعلام کرد نود و سه درصد از عملیات ساخت خط لوله انتقال گاز "نیروی سیبری" که روسیه را به چین متصل می کند، به پایان رسانده است.روسیه و چین بیست و یکم ماه مه توافق نامه ساخت این خط لوله انتقال گاز را که حدود چهار هزار کیلومتر طول خواهد داشت، امضا کردند. دو کشور پس از ماهها مذاکره سرانجام بر سر انتقال سالانه سی و هشت میلیارد متر مکعب گاز به مدت سی سال توافق کردند. ارزش این قرارداد که به "قرارداد قرن" نیز شهرت دارد بالغ بر چهارصد میلیارد دلار برآورد شده است. کار ساخت این خط لوله بزرگ اول سپتامبر سال دو هزار و چهارده آغاز شد و انتظار می رود بیستم دسامبر سال دو هزار و نوزده افتتاح شود.