رصد و پایش آلودگی در سه بخش آب سطحی، رسوبات و موجودات کفزی بر اساس استانداردهای مورد قبول دو طرف مهمترین هدف این نشست هاست.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا وسیما از ایروان، هوشنگ غلامی نماینده وزارت نیرو در این نشست تصریح کرد: در بخش پایش با توجه به جدول زمان بندی شده متخصصان دو کشور در زمان مشخصی بصورت همزمان از رودخانه ارس نمونه برداری می کنند و سپس نمونه ها در آزمایشگاههای هر کشور بررسی می شود و نتایج در اجلاس ارائه می گردد.
وی افزود: در نشست ایروان برنامه زمان بندی برداشت نمونه ها و پایش برای سال آینده مشخص می شود.
آرتیوم مختاریان نماینده وزارت محیط زیست ارمنستان و رییس هیات ارمنی این نشست با اشاره به این که رودخانه ارس شریان مشترک حیاتی منطقه است و حیات مردم این منطقه به جریان این رودخانه بستگی دارد گفت:هم ایران و هم ارمنستان تلاش های خوبی در جهت رفع آلودگی رودخانه انجام داده اند.
در این نشست طرفین با تاکید بر این که در آینده نزدیک شاهد پاک شدن رودخانه ارس از هر گونه آلودگی خواهیم بود، افزود: کشور ارمنستان آمادگی خود را برای هرگونه همکاری برای رفع آلودگی رودخانه ارس اعلام کرد و مقرر شد که برنامههای تدوین شده هرچه سریعتر عملیاتی شود.
ورود آلاینده های صنعتی از کارخانه معدن مس شهر آگاراک ارمنستان یکی از موضوعاتی است که هیات های ایرانی و ارمنستانی در جهت حل آن اقدام کرده اند. هم اکنون برای دو سد باطله از سه سد باطله این کارخانه سیستم گردش آب احداث شده و برای سومین سد باطله نیز بزودی این سیستم ایجاد خواهد شد. که با کامل شدن این طرح از سال 2021 دیگر پساب صنعتی از این کارخانه به رودخانه ارس واریز نخواهد شد.به نظرم ایرانی ها در این ارتباط پیری های بسیاب خوب یانجان دادند.