رئیس شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت:ساخت این پتروشیمی با ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و 650 هزارتن در زمینی به مساحت 7 هکتار سال ۱۳۹۰ آغاز شد و از چندی پیش تولید آزمایشی آن آغاز شد.
سید رضا نوروز زاده افزود:این طرح پتروشیمی با هزینه 914 میلیون دلار به بهره برداری رسیده است.
وی گفت: با راه اندازی این طرح برای 250 نفر شغل ایجاد شده است.
نوروززاده افزود: تولید ماده بالا برنده عدد اکتان بنزین، اسید استیک، حلال در صنایع پایین دستی، رزین ها ، چسب ها، فرمالدئید،ضد یخ،انواع پلاستیک ها، پروپیلن و الفین از جمله محصولات تولیدی پتروشیمی مرجان است.
افتتاح فاز نخست نیروگاه پتروشیمی دماوند
با حضور رئیس جمهور فاز نخست نیروگاه پتروشیمی دماوند امروز در عسلویه افتتاح شد
این طرح با هدف تامین برق و بخار24 مجتمع پتروشیمی مستقر در فاز دو پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی پارس وارد مدار تولید شده است.
فاز نخست نیروگاه دماوند با ظرفیت نصب شده 648 مگاوات و توان تامین 540 مگاوات برق از طریق چهار دستگاه توربین ژنراتور گازی، انرژی مورد نیاز مجتمع های پتروشیمی را تامین خواهد کرد.
برای اجرای این طرح 366 میلیون دلار سرمایه گذاری شده و 166 نفر در آن مشغول به کارند.
این واحد اکنون برق مور نیاز مجتمع های مهر، مروارید، کاوریان، انتخاب، تخت جمشید، مرجان، بوشهر، مخازن سبز عسلویه و واحد های آبگیر و یونیت اول واحد تفکیک هوای فشرده را تامین می کند.
واحد بخار فاز نخست نیروگاه پتروشیمی دماوند، ظرفیت تولید 780 تن بخار را در ساعت دارد و بخار مورد نیاز مجتمع های پتروشیمی مهر،مروارید، کاویان و مرجان را تامین می کند.
این واحد میتواند در آینده، نیاز سایر طرح های در حال ساخت در فاز2 پتروشیمی منطقه ویژه اقتصادی پارس را تامین کند.
پتروشیمی دماوند در زمینی به وسعت 90 هکتار در محدوده فاز 2 طرحهای پتروشیمی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ساخته
شده و ماده اولیه آن گاز طبیعی و آب دریاست.
بهره برداری از فاز سوم اوره و آمونیاک پتروشیمی پردیس
فاز سوم اوره و آمونیاک پتروشیمی پردیس با حضور رئیس جمهور در عسلویه به بهره برداری رسید.
ساخت این مجتمع با ظرفیت تولید یک میلیون و 755 هزار تن اوره و آمونیاک سال ۱۳۹۰ آغاز شد.
اکنون با بهرهبرداری از آن، این مجتمع به بزرگترین تولیدکننده اوره و آمونیاک منطقه خاورمیانه و جهان با ظرفیت تولید سالانه پنج میلیون و 265 هزار تن اوره و آمونیاک تبدیل شده است.
اجرای این طرح 570 میلیون دلار هزینه در برداشته است.
با راه اندازی این طرح برای 300 نفر شغل ایجاد شده است.
در این فاز، علاوه بر ایجاد واحد آمونیاک به ظرفیت سالانه ۶۸۰ هزار تن در سال و واحد اوره به ظرفیت یک میلیون و 75 هزار تن، یک انبار اوره به ظرفیت ۶۰ هزار تن و واحدهای جانبی یوتیلیتی از جمله دو بویلر هر کدام به ظرفیت ۱۵۰ تن در ساعت، طرح توسعه آبگیر و واحد تولید آب DM به ظرفیت ۳۰۰ مترمکعب در ساعت ساخته شده است.
شرکت پتروشیمی پردیس با تولید سالانه دو میلیون و 40 هزار تن آمونیاک وسه میلیون و 225 هزار تن اوره، ۶۰ درصد تولید اوره و آمونیاک ایران را در اختیار دارد و محصولات خود را به بیش از ۲۰ کشور جهان صادر می کند.
فازهای یک و دو این طرح پتروشیمی سالهای 86 و 89 راه اندازی شده است.
قراردادهای جمعآوری گازهای مشعل مناطق نفتخیز جنوب در سفر رئیس جمهور به عسلویه استان بوشهر امضا شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر، دو قرارداد بهسازی و نوسازی تاسیسات جمعآوری گازهای مشعل مناطق نفتخیز جنوب مشتمل بر ۳۲ طرح، با حضور دکتر حسن روحانی، رئیسجمهور و بیژن زنگنه، وزیر نفت، به امضا رسید.
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب این قراردادها را به ارزش یک و دو دهم میلیارد دلار با شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس (هلدینگ خلیج فارس) و پتروشیمی مارون امضا کرده تا از سوزاندن روزانه حدود ۲۲ میلیون متر مکعب گاز در منطقه شرق رودخانه کارون، جلوگیری شود.
با اجرای این قراردادها، در دو سالونیم آینده، از سوزاندن روزانه بیش از ۷۶۰ میلیون فوت مکعب (معادل ۲۲ میلیون متر مکعب) گاز در منطقه شرق رودخانه کارون جلوگیری خواهد شد.
مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران در این زمینه گفت: با اجرای این ۳۲ طرح، روزانه ۵۱۰ میلیون فوت مکعب به خوراک پتروشیمی در حال ساخت بیدبلند دو و روزانه ۲۵۰ میلیون فوت مکعب به خوراک پتروشیمی مارون اضافه خواهد شد.
محمد مصطفوی افزود: با جمعآوری این گازها، تولید مایعات گازی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب هم حدود ۳۸ هزار بشکه در روز افزایش مییابد که سبب افزایش خوراک پتروشیمی بندرامام خواهد شد.
به گفته وی، به این ترتیب سالانه در مجموع یک و شش دهم میلیون تن اتان و ترکیبات گازی سنگینتر از آن و ۱۴ میلیون بشکه مایعات گازی به خوراک واحدهای پتروشیمی افزوده میشود که گامی بلند در مسیر حل مشکل کمبود خوراک بخش بزرگی از واحدهای پتروشیمی کشور به شمار میرود.
مدیر سرمایهگذاری و کسبوکار شرکت ملی نفت ایران، ارزش این میزان خوراک را سالانه حدود ۱۳۰۰ میلیون دلار عنوان کرد و ادامه داد: ارزش تولید محصولات پتروشیمی حاصل از خوراک اضافی این طرحها نیز سالانه حدود ۲۶۰۰ میلیون دلار برآورد میشود.
مصطفوی بیان کرد: این طرحها همچنین سبب خواهد شد روزانه حدود ۱۶ میلیون متر مکعب گاز طبیعی سبک در اختیار شرکت ملی نفت ایران قرار گیرد.
جمعآوری گازهای مشعل علاوه بر کمک به بهبود محیط زیست مناطق عملیاتی نفت و گاز، نشان دهنده تعهد صنعت نفت به حرکت در مسیر توسعه پایدار و اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی است.