کاوشگران و باستان شناسان در قلعه تاریخی سردار بوکان یافته های جدید یافتند متعلق به عصر آهن و مفرغ، یافته هایی که راز زندگی مردمان این سرزمین را در هزاران سال پیش برملا می کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، کاوش لایه نگاری قلعه سردار بوکان که با هدف
سرپرست کاوش ها و لایه نگاری قلعه سردار بوکان گفت: این دانه های گیاهی شامل دانه های گندم، جو و احتمالا دانه های کیاهان دارویی است که در شرایطی نامناسب رشد و در درون کاسه ای سفالین کشف شدند.
حسن زاده گفت: این کشفیات متعلق به چهارمین مرحله معماری و متعلق به عصر آهن است و در کنار آنها یک کاسه سفالی، هاون و کوبه سنگی نیز کشف شد.
رئیس گروه پژوهش موزه ملی ایران افزود: برخلاف تصور مردم از کاوشهای باستان شناسی که آن را به کشف اشیای نفیس و قیمتی محدود می دانند، این گونه یافته ها اهمیت بسیار بالایی در بازسازی سبک زندگی و شیوه های معیشتی و همچنین چگونگی آب و هوای منطقه در گذشته دارد.
این کارشناس می گوید: جریان سیمینه رود و چشمه آبی حوزه گه وره یا همان حوضخانه بزرگ بوکان، عامل اصلی استقراری عظیم با بیش از ۱۱ متر نهشته باستانی از دوره های مفرغ و آهن بوده است.
قلعه سردار بوکان در سال ۱۳۴۷ به نام قلعه تپه به شماره ۵۷۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و در حال حاضر در مرکز شهر بوکان در استان آذربایجان غربی قرار دارد.
حسن زاده در پایان تصریح کرد: علیرغم ثبت این اثر در فهرست آثار ملی به دلیل حضور قلعه سردار درون بافت سکونتی شهرستان بوکان، متأسفانه لطمات زیادی به آن وارد شده است.