به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما ؛ به نقل از ای پی ان، پس از تصمیم آمریکا مبنی بر پایان دادن به چند دهه تامین مالی آنروا، آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی، گروهی از آوارگان در غزه بر اهمیت ادامه این کمک ها تاکید کردند.
آنروا پس از جنگی تاسیس شد که در سال 1948 بر سر ایجاد اسرائیل (رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین) اتفاق افتاد و هدف از تشکیل آن، کمک به 700 هزار فلسطینی بود که به زور از خانه هاشان (در اراضی اشغالی) بیرون رانده شدند.
اُم طائر الخالد، آواره فلسطینی گفت: " اگر تامین این نیازمندی ها متوقف شود به نابودی خانواده های فلسطینی منجر خواهد شد زیرا ما آواره ایم. ما با این کوپن ها زنده ایم، بیش از 70 تا 80 درصد آوارگان به این کوپن ها و مواد غذایی سازمان ملل وابسته اند. فلسطینی هایی که در غزه زندگی می کنند هیچ درآمدی ندارند و دچار بیکاری دائمی شده اند، از کار یا زندگی در غزه خبری نیست ".
نهیا ابو عبید، دیگر آواره ی فلسطینی گفت: "کمک های سازمان ملل برای ما خیلی خیلی ارزشمند است. دارم برنج درست می کنم. از شیری هم که به ما می دهد ماست و پنیر درست می کنیم. اگر این کمک ها را قطع کنند مرا به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. برای من خیلی مفید است ".
امروز آنروا برای تامین خدمات اجتماعی، بهداشتی و درمانی و آموزش برای بیش از 5 میلیون فلسطینی آواره در کرانه باختری (اشغالی)، نوار غزه، اردن، سوریه و لبنان همکاری می کند.
این آژانس همچنین از کارفرمایان اصلی در مناطق (اشغالی) فلسطینی است.
اعلام قطع کمک 300 میلیون دلاری آمریکا به آنروا، پرسش های تازه ای در زمینه ی موفقیت آمیز بودن طرح های (به اصطلاح) صلح آمریکا در آینده مطرح می کند.
گروهی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا برای پیشبرد سیاست هایش در خاورمیانه گماشته و ریاست آن را به داماد و مشاورش جرد کوشنر سپرده است نزدیک به یک سال و نیم روی طرحی کار کرده اند که هنوز از زمان و چگونگی پرده برداری از آن هیچ خبری به بیرون درز نکرده است.
فلسطینی ها دولت آمریکا را به جانبداری ناعادلانه از اسرائیل متهم می کنند و برای این اتهام زنی هم، چندین گام را مثال می زنند که از سوی کاخ سفید برداشته شده است.
ترامپ بدون توجه به اعتراض فلسطینی ها، شهرقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخته است و هفته ی گذشته هم کمک 200 میلیون دلاری به توسعه ی فلسطین را لغو کرد.
در ضمن دولت ترامپ روز جمعه تصمیم گرفت کمک 300 میلیون دلاری خود را به آژانس امداد و کاریابی سازمان ملل، آنروا قطع کند. این کمک مالی در اختیار میلیون ها آواره ی فلسطینی و خانواده های آنان در سراسر منطقه قرار می گرفت.