رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت: در شرایط کنونی توازن و همزمانی اقدامات ایران و طرف های دیگر برجام مشهود نیست لذا انتظار میرود طرفهای اروپایی برجام، اقدامات عمل و ملموسی را در دستور کار قرار دهند.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما به نقل از خانه ملت، آلیستر برت معاون وزیر امور خارجه انگلیس در امور غرب آسیا و شمال افریقا امروز (یکشنبه 11 شهریور) با حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی دیدار و گفتگو کرد.
فلاحتپیشه در ابتدای این دیدار با اشاره به اهمیت همکاریهای پارلمانی ایران و انگلیس در افزایش سطح روابط دو طرف گفت: با توجه به نقش مهم مجلس شورای اسلامی و پارلمانهای انگلیس در تصمیمگیری و تصمیمسازی، تقویت گفتگوهای مجالس دو کشور کمک شایانی به ارتقای سطح درک مشترک و تسریع همکاریهای فی مابین خواهد کرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه این دیدار با اشاره به دور جدید گفتگوهای ایران و اروپا حول برجام گفت: جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج امریکا از برجام عجولانه و احساسی تصمیم نگرفت و با حمایت سایر طرف ها از ادامه برجام، گفتگو و مذاکره را برای روشن شدن ابعاد همکاریهای فی مابین در شرایط جدید در پیش گرفت.
وی افزود: از اروپا انتظار میرود با تسهیل مبادلات بانکی، حمایت از ادامه فروش نفت توسط ایران و ترغیب شرکتهای اروپایی برای کار با ایران حداقلهای لازم برای ادامه برجام را فراهم کند.
فلاحت پیشه همچنین گفت: در شرایط کنونی توازن و همزمانی اقدامات ایران و طرف های دیگر برجام مشهود نیست لذا انتظار میرود طرفهای اروپایی برجام، اقدامات عمل و ملموسی را در دستور کار قرار دهند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: عزم سیاسی کشورهای اروپایی برای ادامه برجام قابل احترام است اما حمایتهای اقتصادی و عملی اروپاییها هنوز ناچیز بوده است.
فلاحت پیشه دربخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات سازنده ایران در منطقه به ویژه مبارزه ایران با تروریسم در عراق و سوریه و مبارزه با قاچاق مواد مخدر، اسلحه و انسان گفت: جمهوری اسلامی ایران در راه استقرار صلح و امنیت در منطقه، شهدای زیادی تقدیم کرده و امکانات مالی فراوانی را به کار گرفته است.
وی افزود: اروپاییها باید قدردان این رویکرد مشارکتجویانه ایران باشند و توجه کنند اگر این مجاهدتها نبود این خطرها و تهدیدها مرزهای اروپا را در می نوردید.
فلاحتپیشه در پایان با اشاره به روند طرح و تصویب کنسوانسیونها در مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس شورای اسلامی در تصویب اسناد بین المللی پیشرو است و در صورتی که الحاق به اسناد بین المللی یا تصویب قوانین لازم برای الحاق به این اسناد مغایرتی با منافع ملی نداشته باشد، از تصویب مجلس خواهد گذشت.
آلیستر برت، معاون وزیر خارجه انگلیس در امور غرب آسیا و شمال افریقا نیز در این دیدار با اشاره به حمایت کشورش از ادامه برجام گفت: برجام سند مهمی برای ادامه همکاریهای ایران و اروپاست و ما بدون توجه به سیاستهای ایالات متحده در مورد این سند، مایل به حفظ برجام هستیم.
وی افزود: در تلاش هستیم موانع فنی مربوط به همکاریهای اقتصادی با ایران را از سر راه برداریم و از شرکتهای اروپایی هم میخواهیم به کار و سرمایهگذاری در ایران ادامه دهند.
آلیستر برت در ادامه با اشاره به مبارزه ایران با تروریسم و قاچاق مواد مخدر و انسان در منطقه گفت: ما از مبارزات شما اطلاع داریم و قدردان تلاشهای و مبارزات ایران در جلوگیری از توسعه این تهدیدات و خطرها به سایر نقاط جهان هستیم.
معاون وزیر خارجه انگلیس گفت: از اقدام انساندوستانه ایران برای اعطای مرخصی به نازنین زاغری و دیدار او با خانوادهاش تشکر میکنیم و امیدواریم با ادامه این رویکرد شاهد آزادی و بخشش چنین افرادی باشیم.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد در آینده نزدیک شاهد تبادل هیأتهای بیشتری میان مجالس دو کشور باشیم.