مدیر کل دفتر بهداشت آب و فاضلاب کشور گفت: در حال حاضر ۸۳۴ آزمایشگاه آب در بخش شهری و روستایی در سراسر کشورکیفیت آب شرب را کنترل میکند.
وی گفت: برای اینکه مدیریت آزمایشگاه های آب را ارتقاء دهیم گروه نظارتی در شرکت آب و فاضلاب کشور از نخبگان تشکیل شده که سالانه آزمایشگاه های آب را ارزیابی می کنند و آزمایشگاه هایی که شرایط لازم را داشته باشند به آنها گواهی داخلی ایزو 17025 اعطا می شود.
واقفی با اشاره به اینکه 60 درصد از آب مورد نیاز شرب کشور از منابع آب زیرزمینی و 40 درصد دیگر از منابع سطحی بدست می آید افزود: هر جا که منبع آب سطحی داشته باشیم از آن استفاده می کنیم و از تصفیه آب برای حذف کدورت بهره می گیریم اما در جاهایی که مشکل شوری آب و یا املاح بیش از حد در آب وجود داشته باشد از آب شیرین کن استفاده می کنیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کمبود آب بر کیفیت آب نیز تأثیر گذاشته است گفت: مسلماً وقتی آب از نظر کمی کاهش پیدا می کند از نظر کیفی هم این موضوع بر آن تأثیرگذار است.
مدیر کل دفتر بهداشت آب و فاضلاب کشور افزود: کاهش آب سطحی و به دنبال آن حجم کم آب پشت سدها که منبع تأمین آب آن رودخانه ها هستند می تواند موجب رشد جلبک ها شود که این موضوع بو و طعم آب را تغییر می دهد و در نقاطی که از آب زیرزمینی استفاده می شود با کاهش بارش افزایش غلظت آب را خواهیم داشت که طعم نامطبوعی به آب می دهد یا شوری و سختی آب را افزایش می دهد.
واقفی با اشاره به اینکه کیفیت آب از نظر طعم و بو مشکلی برای سلامت مصرف کننده ایجاد نمی کند گفت: هر جایی که کیفیت آب از نظر سلامت با مشکلی مواجه شود یا باید با اختلاط مشکل حل شود یا از طریق سیستم تصفیه برطرف گردد در غیر این صورت نمی توانیم از آن منبع آب استفاده کنیم و باید از دسترس خارج شود.
وی افزود: چون خط قرمز ما برای تأمین آب شرب کیفیت آب است سعی می کنیم هر جا با مشکل کیفیت آب مواجه هستیم آن را به روش های ذکر شده برطرف کنیم.
مدیر کل دفتر بهداشت آب و فاضلاب کشور گفت: در صورتی که طعم آب مطلوب نباشد بر روی سلامت مصرف کننده تأثیر نمی گذارد اما مصرف کننده را با مشکل مواجه می کند مثلاً شوری آب سلامت را تهدید نمی کند ولی مصرف کننده رغبتی برای مصرف آن ندارد و حتی اگر درصد شوری آن بالا باشد برای استحمام هم به سختی از آن استفاده خواهد کرد.