سیب زمینی در رژیم غذایی سالم جایگاه بالایی ندارد اما درصورتیکه به شیوه ای سالم آماده شود دارای فواید متعددی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکزا صفهان ؛ مصرف به اندازه سیب زمینی به کاهش فشارخون ، ایجاد حس سیری بیشتر، حفظ سلامت مغز، تقویت نیروی ورزشکاران کمک می کند.
مطالعات نشان می دهد سیب زمینی های بنفش موجب کاهش فشارخون سیستولیک و دیاستولیک در افراد دارای اضافه وزن می شود و برخلاف سیب زمینی های سفید، این نوع سیب زمینی سرشار از آنتوسیانین ها و کاروتنوئیدهاست.
مصرف سیب زمینی در قالب یک رژیم غذایی متعادل موجب ایجاد حس سیری در افراد می شود.
فیبر محلول در سیب زمینی شیرین، روند هضم را کاهش داده و به کاهش وزن کمک می کند.
این سبزی نشاسته ای بهترین منبع ویتامین B۶ است، مطالعات نشان داده اند که ویتامین B۶ نقش سودمندی در رشد مغز کودکان داشته و روند زوال عقل در سالمندان را کُند می کند.
مصرف سیب زمینی به ترشح هورمون های مختلف نظیر سروتونین، نوراپی نفرین، و ملاتونین کمک کرده و موجب تنظیم خلقیات ، مقابله با استرس وایجاد چرخه سالم خواب می شود.
سیب زمینی به حفظ تعادل الکترولیت بدن کمک می کند. سدیم و پتاسیم موجود در پوست سیب زمینی از الکترولیت های مهمی هستند که ورزشکاران به هنگام تعریق، این دو ماده معدنی را از دست می دهند.
سیب زمینی شیرین، سرشار از ویتامین A و یکی از بهترین کربوهیدرات ها برای حفظ انرژی افراد پرتحرک است و میزان پتاسیم آن به حفظ میزان مایع بدن و تسکین درد عضلات کمک می کند.