کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان از یونان خواست به روند انتقال متقاضیان پناهندگی که در جزایر دریای اژه نگهداری می شوند، سرعت بخشد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان روز جمعه از یونان خواست به روند انتقال متقاضیان پناهندگی که در جزایر دریای اژه نگهداری می شوند، سرعت بخشد. شرایط زندگی در مراکز نگهداری این افراد رو به وخامت گذاشته اند.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان به ویژه نگران اوضاع در جزیره لسبوس نزدیک سواحل ترکیه است. تعداد افرادی که در مرکز نگهداری مهاجران در این جزیره حضور دارند بیش از ظرفیت این مرکز است.
جزیره لسبوس در سال 2015 اصلی ترین نقطه ورود نزدیک به یک میلیون شهروند سوری، افغانی و عراقی به قاره اروپا بود.
1350 پناهنده و متقاضی پناهندگی در ماه اوت به قاره اروپا منتقل شدند در حالیکه به طور متوسط روزانه 114 مهاجر جدید به جزیره می رسیدند.
شارلی یاکسلی، سخنگوی کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در یک جلسه در ژنو، گفت اوضاع در مرکز نگهداری موسوم به موریا در جزیره لسبوس به حد انفجار رسیده است. بیش از 7 هزار متقاضی پناهندگی و مهاجر در پناهگاه هایی جای داده شده اند که برای اسکان 2 هزار نفر در نظر گرفته شده است.
برخی از این مهاجران بیش از شش ماه است که در این مرکز نگهداری می شوند . 25 درصد آنها را نیز کودکان تشکیل می دهند.
یک مرکز نگهداری مهاجران در جزیره ساموس 2 هزار و 700 نفر یعنی چهار برابر ظرفیت، را در خود جای داده است. تعداد مهاجران در مراکز چیوس و کوس نیز دو برابر ظرفیت آنها گزارش شده است.
شارلی یاکسلی ضمن اشاره به این موضوع که هر روز بر تعداد کودکانی که مشکلات روحی و روانی پیدا می کنند، اضافه می شود، ادامه داد ‹‹وضع تأسیسات بهداشتی، درگیری بین اتباع کشورهای مختلف، افزایش موارد درگیری و آزار جنسی بسیار نگران کننده است››.
این مسئول سازمان ملل همچنین یادآوری کرد که دولت یونان متعهد شده است مهاجران را به مراکز نگهداری درسایر نقاط قاره اروپا منتقل کند و به همین منظور اتحادیه اروپا یک کمک مالی در اختیار آتن قرار داده است.