برای کاهش حرارت معده در تابستان شربت سکنجبین بخورید .
آنها معتقدند نوشیدن شربت سکنجبین از حرارت معده کاسته و اگر آنرا با ریشه و تخم کاسنی مخلوط و گلاب به آن اضافه کنند، کمک زیادی به پیشگیری از گرمازدگی می کند. استفاده از خاکشیر یخزده و شربت آبلیمو هم برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است؛ برای جلوگیری از اسهال و تأثیر خنکی، خاکشیر باید به شکل یخزده یا همراه خرده یخ مصرف شود.
مصرف آبلیمو که دارای خاصیت ضد عفونی کنندگی است هم برای مقابله با گرمازدگی مفید است .هندوانه هم یک میوه تابستانی لطیف، آبدار، خنک کننده، آرام بخش و مسکن التهابات درونی است که برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان توصیه میشود. مصرف گلاب نیز برای معالجه افراد گرمازده مفید است و صفرا و گرمی درون بدن را خارج می کند و بوییدن گلاب برای تقویت قلب ، رفع بیهوشی و تقویت حواس موثر است
شربت "گیاه راوند" نیز که از عصاره چای سبز، عصاره دارچین، برگ به لیمو درست می شود در رفع عطش، تقویت سیستم ایمنی بدن و سم زدایی بکار می رود و به علت دارا بودن اسید گلورونیک، سیستم ایمنی بدن را هم افزایش میدهد.