معاون آموزشی وزیر بهداشت با اشاره به روند معقول دانشگاهها در پاسخگویی به نیاز کشور در حوزه نیروی متخصص پزشکی گفت: در ۳۴ سال گذشته تعداد متخصصان کشور ۳۳۲ درصد رشد داشته است.
معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش دیگری از سخنانش به جذب متخصصان پزشکی خارجی در کشورهای توسعه یافته اشاره کرد و گفت: در آمریکا ۲۵ درصد، در انگلیس بیش از ۲۸ درصد، در کانادا ۲۳ درصد و در استرالیا ۲۶ درصد از متخصصان پزشکی را خارجیها تشکیل میدهند.
دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت افزود: ایران در منطقه جزء کشورهایی است که بیشترین آموزشهای تخصصی و فوق تخصصی را ارائه میدهد و بر همین اساس میتوان زمینه جذب دانشجویان بیشتر علوم پزشکی خارجی را فراهم کرد.
لاریجانی گفت: در حال حاضر بیش از ۲ هزار دانشجوی خارجی از ۴۱ ملیت در حوزههای پزشکی در حال تحصیل هستند.
آقاجانی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی دیگر سخنران مراسم امروز نیز از قدمت ۶۰ ساله این دانشگاه گفت و افزود: در این مدت ۶۶ هزار دانش آموخته از دانشگاه فارغ التحصیل شدند که از این تعداد ۱۵ هزار نفر در رشتههای دکترای عمومی و ۸ هزار نفر در رشتههای تخصصی و فوق تخصصی بوده اند.
وی در عین حال از اشتغال به تحصیل ۱۳ هزار دانشجو در حال حاضر با فعالیت ۱۴۰۰ عضو هیئت علمی در ۱۳ دانشکده و در قالب ۲۵۰ رشته آموزش و تربیت پزشک نیز خبر داد.
از سال ۲۰۱۹ از تحصیل دانشجویان خارج کشور در دانشگاههای داخل جلوگیری میشود
معاون آموزشی وزارت بهداشت با اشاره به ظرفیتهای بالای علمی دانشجویانی که هم اکنون در دانشگاههای علوم پزشکی کشور مشغول به تحصیل هستند، گفت: برای جلوگیری از تضییع حقوق این افراد که فارغ التحصیلان دبیرستانی با معدلهای ۱۹ و ۲۰ هستند مصوب شد تا از سال ۲۰۱۹ میلادی دانشجویان ایرانی خارج کشور امکان ادامه تحصیل در داخل نداشته باشند.
لاریجانی با اشاره به اینکه به سبب مشکلات تامین ارزی در سال جاری، حدود ۲ هزار پرونده دانشجویان علوم پزشکی متقاضی بازگشت به کشور تشکیل شده است، افزود: تصمیم اخیر بنا به مصوبه شورای انتقال دانشجویان خارج کشور و شورای برنامه ریزی وزارت بهداشت، درباره دانشجویانی اتخاذ شده است که از سال آینده برای تحصیل به خارج عزیمت میکنند.
به گفته دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت برخی شرکتها با وعدههای فریبنده جوانان کشور را برای ادامه به تحصیل در دانشگاههای فاقد کیفیت برای عزیمت به خارج کشور تشویق میکنند که با توجه به تصمیم اخیر باید در سالهای آینده افراد با شناخت کامل در این باره اقدام کنند.
لاریجانی گفت: در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار دانشجوی رشتههای علوم پزشکی در خارج کشور تحصیل میکنند که از این تعداد حدود ۷ هزار نفر در دانشگاههای مورد تایید وزارت بهداشت تحصیل میکنند و بقیه در مراکزی به تحصیل میپردازند که به هیچ وجه، مورد تایید نیست و امکان انتقال تحصیل شان به داخل وجود ندارد.