سازمان ملل متحد از فیسبوک خواست در برابر نفرت پراکنی فعالانه عمل کند
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری فرانسه، کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از فیسبوک خواست در برابر گفتمان های نفرت پراکنی فعالانه عمل کند.
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از فیسبوک خواست در برابر گفتمان های نفرت پراکنانه فعالانه عمل کند . این کمیسیاریا همچنین از اظهارات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا که گوگل، فیسبوک و توییتر را به بیطرف نبودن در قبال وی متهم می کند، ابراز نگرانی کرد.
این درخواست کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد پس از تصمیم غیرمعمول فیسبوک برای مسدود کردن صفحات حاکمان نظامی میانمار، در پی ماهها فشار بر این شبکه اجتماعی جهت اتخاذ تدابیری بر ضد ارتش میانمار که ازسوی سازمان ملل متهم به پاکسازی قومی مسلمانان روهینگی است، مطرح شد.
زید رعدالحسین رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد که دوره مسئولیتش آخر اوت پایان می یابد، تصریح کرد:« در اولین نشستهایی که با فیسبوک داشتیم فکر نمی کردم آنها این را جدی بگیرند امیدوارم آنها اکنون بیدار شده باشند».
وی افزود :« آنها (فیسبوک) باید محتاط باشند چون اگر قرار شود این افرادی که متهم به بدترین جنایات هستند محاکمه شوند، چنانچه در گذشته دیده ایم، ممکن است برای مشخص شدن اینکه همدست این متهمان بوده اند یا نه، به دادگاه احضار شوند».
رعد الحسین تصریح کرد:« ممکن است وضعیتهای دیگری وجود داشته باشد که در انها فیسبوک رسانه غالب کشوری باشد که در آن کشور شاهد وخامت اوضاع حقوق بشر باشیم و نقش این رسانه زیر سوال برود».
رعد الحسین که اردنی است و آخر اوت جای خود را به میشل باشله رئیس جمهور سابق شیلی می دهد، از فیسبوک خواست برای دست به کار شدن و تامل درباره تدابیری که باید اتخاذ کند منتظر شروع بحران نباشد و در عین حال این بزرگترین فضارا برای آزادی بیان حفظ کند.
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد با اشاره به هشدار روز سه شنبه رئیس جمهور آمریکا به سه شبکه اجتماعی، گفت خطر دیگری که این شبکه های اجتماعی را تهدید می کند فرا مقرراتی بودن است که این هم حقوق بشر را نقض می کند.
ترامپ روز سه شنبه به گوگل، توییتر و فیسبوک هشدار داد و گفت این سه شبکه اجتماعی در قبال او بی طرف نیستند.