دبیرکل مجمع جهانی شهرهای اسلامی: نظام متمرکزی برای شناسنامه مسکن وجود ندارد و نرخ بازار از بی ثباتی تبعیت می کند.
وی یکی از راهکارهای بی ثباتی قیمت مسکن را شفافیت اطلاعات در این بخش دانست و گفت: هر چقدر تصدی گری دولت مربوط به تولید مسکن را در مقوله سکونت کم کنیم مردم به عدد واقعی قیمت مسکن نزدیکتر خواهند شد و با ورود بخش خصوصی کیفیت مسکن افزایش می یابد.
کارشناس مسکن بیان کرد: نبود اطلاعات شفاف در بخش مسکن باعث می شود که خریدار نداند مسکن را چه کسی ساخته است.
دبیرکل مجمع جهانی شهرهای اسلامی گفت: مسکن یک غده سرطانی در جامعه است که با زور و اجبار نمی توانیم برخورد کنیم.
یارزاده تاکید کرد: مسکن یک مقوله اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی است که در مقوله فرهنگی، باید آمایش سرزمین صورت گیرد.
وی با اشاره به اینکه باید به مانیتورینگ مسکن آگاهی لازم را بدهیم، گفت: شناسنامه فنی مسکن در انتخاب مسکن به شهروند کمک می کند و او می تواند با اطمینان خرید کند.
دبیرکل مجمع جهانی شهرهای اسلامی افزود: مسکن با هویت شهری ارتباط تنگاتنگ دارد و هرچه تعلقات فضایی را در شهر بیشتر کنیم مشارکت مدنی را گسترش داده ایم و وقتی که مشارکت مدنی گسترش یابد جامعه ما با آسیب های کمتری روبه رو خواهد شد.
یارزاده با اشاره به وجود 30 درصد مازاد مسکن و در کنار آن کمبود مسکن، بیان کرد: همه دغدغه دارند تا محلی برای آرامش داشته باشند ولی وقتی به جوامع شهری نگاه می کنیم آمار شهروندان مستاجر بیشتر است.
وی با بیان اینکه مکان یابی در کاهش آسیب های اجتماعی تاثیر جدی دارد گفت: مسکن با هویت شهری ارتباط تنگاتنگ دارد و هرچه تعلقات فضایی را در شهر بیشتر کنیم مشارکت مدنی را گسترش داده ایم و وقتی که مشارکت مدنی گسترش یابد جامعه ما با آسیب های کمتری روبه رو خواهد شد.
یاززاده با اشاره به اینکه مردم نسبت به سازه ای که در آن سکونت دارد اعتماد ندارند، اظهار داشت: کیفیت سازه هم از مسائلی است که باید نسبت به آن توجه لازم را داشته باشیم.