پژوهشگر عرصه غدیر گفت: از مهمترین فراز خطبه غدیر یعنی عبارت «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» برمی آید که پیام جهانی و ابدی غدیر، رفتن تحت ولایت علی (ع) و اهل بیت ایشان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ برنامه «گفت و گوی فرهنگی» رادیو گفت و گو با موضوع جهانی بودن پیام غدیر با حضور رضا رفیعی پژوهشگر عرصه غدیر روی آنتن رفت.
پژوهشگر عرصه غدیر گفت: پیامبری که زحمات بسیاری کشیده و حاصل کار تمام انبیاء را کامل کرده و دین به اتمام رسیده است، تمام دغدغه او این بوده است که مردم از مسیر اصلی منحرف نشوند؛ رفتن تحت ولایت علی (ع) صرف پذیرش آن نیست بلکه باید در عمل ولایت را بپذیریم.
رفیعی افزود: پذیرش ولایت علی (ع) در عمل یعنی اجازه دهیم امیر مومنان، امیر وجود ما باشد و برای ما تصمیم بگیرد، باید آنگونه که حضرت علی (ع) دوست دارد زندگی کرده و تمام افکار، اعمال، اخلاق و صفات خود را با امیرالمومنین تطبیق دهیم. چراکه طبق نص صریح قرآن کریم حضرت علی (ع) نفس رسول خدا (ص) هستند.
پژوهشگر عرصه غدیر همچنین با اشاره به روایتی از امام جعفر صادق (ع) در این رابطه گفت: امام صادق (ع) میفرمایند «بالاترین فضیلت امیرالمومنین در قرآن آیه مباهله است که خداوند او را نفس رسول خدا (ص) نامیده است.»
وی افزود: رحمت به معنای عطای بدون استحقاق، فضل یعنی عطای بیش از استحقاق، عدل به معنای عطای به اندازه استحقاق و ظلم هم یعنی عطای کمتر از استحقاق است.
رفیعی گفت: خداوند در قرآن کریم مومنان را به صفات رحمت و عدل و فضل دعوت میکند. در سوره بقره آیه ۲۳۷ میفرماید فضل را بین خودتان فراموش نکنید. پیامبر (ص) و اهل بیت ایشان در اوج عمل به آیات قرآن کریم هستند.
پژوهشگر عرصه غدیر در ادامه این برنامه افزود: معیار و فرهنگ سازی جامعه باید به گونهای باشد که صفت رحمت بر آن حاکم شود یا حداقل به فضل و عدل مقید باشیم چراکه پایینتر از این ظلم است.
وی گفت: مظلومیت امیرالمومنین این است که ایشان به عنوان عادل شناخته میشود در حالی که ایشان در رفتارهای شخصی هیچ گاه با عدالت رفتار نکرد بلکه سراسر رحمت بوده است.
رفیعی افزود: به عنوان مثال حضرت علی (ع) به عنوان حاکم جامعه چاه حفر میکردند و بعد از اینکه به آب میرسیدند وقف مردم میکردند یا نخلستانهایی که ایشان آباد کردند و به مردم دادند همگی از رحمت ایشان بوده است. اما در مسائل حکومتی حق هر کسی را داده است.
پژوهشگر عرصه غدیر گفت: جامعه ما الان گرفتار همین مسائل است یعنی به دلیل اینکه دو صفت رحمت و فضل که از جامعه ما حذف شده معمولا به عدالت پرداخته میشود.