وزیر نفت: در حالیکه میتوانیم با یک حرکت جمعی تولید خود را به بالای ۶ میلیون بشکه در روز برسانیم هر بار یک مانع بر سر این اقدام بوجود میآید در حالیکه اقتدار در بازار انرژی دنیا مترادف با توان تولید نفت بیشتر است.
وی افزود: عراق توانست با قراردادهای به مراتب جذاب تر از کشور ما سرمایه گذاران و شرکتهای بزرگ را جذب کند و تولید خود را بیشتر کرد با این حال، همه می دانند که تولید بیشتر ، قدرت بیشتری می آورد.
زنگنه با اشاره به تحریم های آمریکا علیه صنعت نفت و سرمایه گذاران خارجی گفت: حتی اگر ما ضمانت های لازم را از این شرکت اخذ می کردیم توتال بعد از وضع تحریمهای آمریکا می توانست اعلام فورس ماژور کند و از بار تعهدات خود شانه خالی کند و این موضوع را حقوقدانان و آنانکه کار حقوقی کرده اند می دانند به چه معناست.
وزیر نفت همچنین در پاسخ به سوال خدابخشی یکی دیگر از نمایندگان مجلس در خصوص علت عدم صدور احکام مرتبط با قانون برنامه ششم توسعه یکسال و نیم پس از اجرایی شدن این قانون در حالیکه این احکام باید شش ماه بعد از اجرای برنامه تهیه می شد گفت: در خصوص صدور احکام مرتبط برنامه ششم در وزارت نفت، این وزارتخانه به عنوان دستگاه همکار در تهیه آیین نامه های مربوط معرفی شده و در هیچکدام دستگاه اصلی نبوده است.
زنگنه افزود: بر اساس روال هیئت دولت، اسم هر دستگاهی که در قانون، اول قید شده باشد، همان دستگاه مسئول تهیه آیین نامه آن دستگاه است و دستگاههای دیگر دستگاه همکار هستند.
وی تصریح کرد: در خصوص آیین نامه های مختلف مورد تاکید برنامه ششم توسعه، وزارت نفت نظر خود را به دستگاههای مسئول شامل وزارتخانه های راه و شهرسازی، نیرو، صنعت و معدن و تجارت و فرهنگ و ارشاد اسلامی فرستاده است و در یک مورد هم که دستگاه اصلی تهیه آیین نامه وزارت نفت بوده، این آیین نامه تهیه و به هیئت دولت فرستاده شده است.
گفتنی است برخی نمایندگان و از جمله حاجی دلیگانی نماینده شاهین شهر، میمه و برخوار از پاسخ وزیر نفت قانع نشدند و قرار شد سوال از وزیر نفت در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مطرح شود.