رئیس رسانه ملی: ما از جهت تأمین منابع مالی برای نوشتن فیلم نامههای فاخر و سوژههای جذاب آمادگی کامل داریم و از هنرمندان کشور میخواهم کارهای خود را با جدیت در این زمینه شروع کنند.
وی بر استفاده از ظرفیتهای ملی و استانی برای تربیت فیلم نامه نویس تاکید کرد و افزود: اگر ما نیروی خلاق متعهد و متفکر را دراین زمینه تربیت کنیم و آموزش دهیم گامی اساسی و روبه جلو برداشتیم که آثارش بعدها نمود پیدا میکند.
رئیس رسانه ملی با بیان اینکه باید به سمت تولید سریالهای انیمیشنی (پویانمایی) پیش برویم، گفت: امروز سریالهایی که در حوزه انیمیشن میسازیم بسیار اثرگذار است و ما میتوانیم در این مسیر حرفه ایتر و موثرتر از قبل حرکت کنیم.
دکتر علی عسکری بر آغاز نهضت تولید فیلم تلویزیونی تاکید کرد و افزود: بنیان این نهضت هم، فیلم نامههای خوب و مؤثر و حرفه ای است و امیدواریم با این مبنا شاهد این نهضت بزرگ و مؤثر باشیم.
دکتر علی عسکری با اشاره به تجارب مختلف خود گفت: ما هرجا که به استان ها، اعتماد کرده و سرمایه گذاری کردیم، جواب داده است، چون گنجینههای بزرگی در سراسر کشور وجود دارد.
رئیس رسانه ملی فعالیتهای صورت گرفته در زمینههای مختلف به ویژه انیمیشن و فیلم و سریال را مطلوب دانست و افزود: به رغم همه این فعالیتها و تلاشها ما تا رسیدن به نقطه مورد نظر فاصله داریم. ما دوست داریم که خیلی بیشتر از این کار و تولید کنیم و برای این هدف به بودجه ویژهای نیاز داریم.
رئیس سازمان صداوسیما استفاده از ظرفیتهای استانی برای تولید محصولات جدید را مهم ارزیابی کرد و گفت: باید با توجه به تنوع اقلیمها در کشور زمینه ساخت شهرکهای سینمایی متفاوتی در کشور را فراهم کنیم.
رئیس رسانه ملی در بخش دیگری از سخنان خود استفاده از موسیقی اصیل ایرانی را در تولیدات صداوسیما مهم خواند و افزود: باید با برنامه ریزی دقیق و علمی، توجهی ویژه به موسیقی اصیل خود داشته باشیم و از آن بجا استفاده کنیم.
دکتر علی عسکری با بیان اینکه در کنار توجه ویژه به قابلیتهای و ظرفیتهای استانی باید به تقویت وحدت ملی بیش از پیش توجه کرد، گفت: در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی باید هنرمندانه اقوام مختلف و ظرفیتهای گوناگون آنها را در یک قاب نشان داده و اقتدار ایران اسلامی را نمایش دهیم.
*استقبال هنرمندان از فعالیتهای استانی صداوسیما
پیش از سخنان رئیس رسانه ملی، تعدادی از هنرمندان و مسئولان رسانه ملی که در نشست حاضر بودند هم به بیان دیدگاههایشان پرداختند.
در این نشست که در آخرین روز برگزاری بیست و یکمین جشنواره تولیدات مراکز استانها برگزار شد، هنرمندانی مانند مهدی فقیه، سیاوش طهمورث، پوران درخشنده، فاطمه گودرزی، محمدحسین لطیفی، هوشنگ جاوید، علی دهکردی، بهرام شفیع، کاظم احمدزاده، زهرا سعیدی و حسن سلطانی حضور داشتند.
در کنار آنها، تعدادی از مدیران رسانه ملی نیز حضور داشتند تا این نشست، جمعی حدوداً ۴۰ نفری باشد.
*تولید ۴۰ سریال فاخر تلویزیونی در مراکز صدا و سیما
علی دارابی، معاون امور استان ها در ابتدای این نشست با قدردانی از توجه ویژه دکتر علی عسکری، رئیس رسانه ملی به مراکز استانهای صداوسیما گفت: بسیاری از زیرساختهای مراکز صداوسیما در زمان تصدی پست معاونت توسعه و فناوری رسانه توسط دکتر علی عسکری، تجهیز و ساماندهی شده و از سوی دیگر امکانات فراوانی برای تولید پویانمایی در مراکز استانها و شبکههای استانی راه اندازی شدند.
معاون امور استانها به تأکید ویژه رئیس رسانه ملی برای تولید نمایش، مستند، فیلم و سریال در مراکز صداوسیما اشاره کرد و افزود: همچنین در حوزه جلوههای ویژه اقدامات فوقالعادهای در مراکز صورت گرفته است و خوشبختانه این دانش و ظرفیت در استانها وجود دارد.
وی گفت: همچنین با درایتهای رئیس رسانه ملی، بدهی ۱۲ میلیارد تومانی صداوسیما به تولیدکنندگان ظرف ۲ ماه پرداخت شده است.
دارابی افزود: با درایتهای دکتر علی عسکری، در حوزه نمایش و سریال تولید ۴۰ اثر فاخر در مراکز استان ها آغاز شده است که برخی از آن ها در مرحله تحقیق، برخی از آن ها نیز در مرحله پیشتولید و برخی دیگر هم در مرحله تولید هستند که بهنوبه خود اقدام مهمی در مراکز صداوسیما در کشور محسوب میشوند.
وی گفت: در حوزه موسیقی نیز هیچ شرکتی در دنیا وجود ندارد که در مدت یک سال بهاندازه مراکز صدا و سیمای استانها توانایی تولید موسیقی فاخر ایرانی را داشته باشند.
*توجه جدی به هنرمندان استانی
محمدحسین لطیفی، کارگردان مطرح سینما و تلویزیون که رمضان امسال سریال «سر دلبران» را روی آنتن شبکه یک داشت نیز در این نشست با اشاره به تولید آثار فاخر تلویزیونی در مراکز استانی صداوسیما گفت: باید به حضور هنرمندان استانی، توجه جدی شود و آثار سایر استان ها در شبکه های سراسری و استانی پخش شوند.
لطیفی افزود: در حال حاضر برخی از کشورهای همسایه به صنعت سریال سازی دست پیدا کردهاند و در کشور نیز باید گامهایی بهسوی دستیابی به صنعت سریالسازی و همچنین نزدیک شدن به استانداردهای تولید تلویزیونی برداشته شود.
*کشف استعداد هنرمندان استانی
علی دهکردی، بازیگر سینما و تلویزیون که متولد استان چهارمحال و بختیاری است نیز در سخنانی با تأکید بر کشف استعداد هنرمندان استانی و پرورش آن ها از سوی رسانه ملی گفت: ستارگان بزرگ سینمای ایران، هنرمندان استانی هستند و از مراکز استانها به مردم معرفی شدند و جای بسی خوشحالی دارد که شاهد اقدامات رسانه ملی برای کشف و پرورش استعدادهای استانی در حوزه بازیگری باشیم، چرا که آینده رسانه ملی را این قبیل هنرمندان می سازند.
بازیگر فیلم سینمایی «از کرخه تا راین» با بیان اینکه پس از ۴۰ سال و در دوره جدید مدیریت رسانه ملی، تغییرات جدیدی در حوزه فرم، محتوا و معنی اتفاق افتاده است، افزود: ما به عنوان فرزندان رسانه ملی، به شأن بالای این رسانه در کشور افتخار می کنیم.
دهکردی با تأکید بر توجه جدی به بازیگران قدیمی سینما و تلویزیون گفت: تهیه کنندگان از بازیگران قدیمی که جوانیشان را برای سامان و شکل دادن به رسانه هزینه کرده اند، استفاده کنند تا آن ها احساس کنند که همچنان در فضای فرهنگی کشور، زنده هستند.
*تلویزیون؛ دانشگاه عمومی کشور است
پوران درخشنده، کارگردان سینما و تلویزیون نیز در این نشست با تأکید بر اینکه تلویزیون در جایگاه دانشگاه عمومی کشور قرار دارد، گفت: تلویزیون خانه دوم من است و با توجه به عشقی که به تلویزیون دارم، این اتفاق منجر به ساخت سریالهای مختلف با موضوع خانواده و کودکان برای تلویزیون شده است.
کارگردان سینما و تلویزیون با بیان اینکه در تولید فیلمها و سریال های تلویزیونی به دنبال آسیب شناسی و روانشناختی اجتماعی بودم، افزود: سالها به عنوان داور در جشنواره های تولیدات مراکز استانها حضور داشتم و خوشبختانه از نخستین جشنواره تا به امروز، شاهد اتفاقات خوبی در مراکز استان ها بودیم و تولید آثار فاخر تلویزیونی، رشد و شتاب بیشتری گرفته است.
درخشنده با تأکید بر توجه به گویش، فرهنگ، آداب و رسوم استان ها در تولید آثار تلویزیون گفت: موسیقی فیلم بسیار مهم است و باید در تولید آثار استانی به موسیقی نواحی توجه ویژهای شود.
این کارگردان سینما و تلویزیون که مدتی قبل فیلم «زیر سقف دودی» را روی پرده داشت، با اشاره به اینکه خوشبختانه در زمینه پویانمایی و فیلم کوتاه اقدامات خوبی صورت گرفته است، افزود: برخی از موضوعات نیازمند پژوهش هستند، اما به دلیل نداشتن بودجه، تولید سریالهای فاخر متوقف شده است و باید با تأمین بودجه مناسب، ظرفیت بازیگران استانی برای ایفای نقش در سریال های فاخر را تقویت کنیم.
*ظرفیت های بی بدیل استانها برای تولید آثار نمایشی
مهرداد عظیمی، مدیر کل صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری که میزبان این دوره جشنواره بود نیز با اشاره به زیرساختهای فنی و همچنین مباحث محتوایی موجود در مراکز صداوسیما برای تولید آثار فاخر تلویزیونی گفت: در بخش محتوایی، غنای فرهنگی و تاریخی چند هزار ساله در مراکز استانها، ظرفیت های بی بدیلی برای تولید آثار نمایشی فراهم کرده اند و برای شناخت ظرفیت های فرهنگی و حساسیتها در این بخش، باید به مراکز صدا و سیما اعتماد کنیم.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری افزود: مدیران رسانه ملی هر وقت به مراکز استانها اعتماد کردند، نتیجه گرفتند، به ما اعتماد کنید چرا که ظرفیت تولید آثار فاخر نمایشی را داریم.
*تولد دوباره جشنواره تولیدات مراکز استان ها
مجید زین العابدین، مدیر شبکه یک سیما نیز با اشاره به تولد دوباره جشنواره تولیدات مراکز استانها در سه سال گذشته گفت: خوشبختانه در بخش تلویزیونی شاهد رشد آثار نمایشی هستیم و رشد تولیدات مراکز استانها نشان دهنده مدیریت عالمانه رسانه ملی و همچنین انگیزه بالای مراکز برای تولید آثار فاخر هستیم.
مدیر شبکه یک سیما افزود: خوشبختانه در بیست و یکمین جشنواره تولیدات مراکز شاهد حضور آثاری تولیدی فاخری هستیم که انسان را به وجد می آورند، ولی در حوزه سریال این ضعف همچنان مشهود است.
زین العابدین تأکید کرد: رسانه ملی نهضت تولید پویانمایی و استفاده از ظرفیت استانها را کلید زده است و جا دارد که نهضت تولید تله فیلم نیز در کشور راه بیفتد و مراکز استانها سالانه چهار تا پنج تله فیلم تولیدی تراز داشته باشند.
مدیر شبکه یک سیما از رئیس رسانه ملی خواست تا مجوز ساخت ۱۰۰ تله فیلم را صادر کند.
*توجه جدی به سریالهای تولیدی مراکز استانها
علی اصغر شادروان، کارگردان سریال «زیباشهر» که فیلم ماندگار «تیرباران» را در کارنامه کاری اش دارد نیز در سخنانی خواستار توجه جدی به سریالهای تولیدی مراکز استان ها و همچنین تأمین بودجه آنها شد و به برخی مشکلات در حوزه بودجه تولیدات در مراکز اشاره کرد.
*افق روشن آثار نمایشی استانها
مهدی فرجی، عضو شورای طرح و برنامه جشنواره نیز با بیان اینکه آثار نمایشی در مراکز استانها افق روشنی دارند گفت: در این دوره از جشنواره تولیدات مراکز استانها، تله فیلمهای بسیار خوبی حضور داشتند و عموم شبکههای تلویزیونی می توانند آنها را پخش کنند.
وی افزود: اگر چه در بخش سریال، گامهای خوبی برداشته شده است، اما بسیاری از هنرمندان پیشکسوت که خاطرات ما را تشکیل می دهند، کمتر مورد توجه قرار گرفته اند و باید از تجربیات این پیشکسوتان در کنار هنرمندان جوان استفاده کرد.
*توجه به موسیقی فاخر ایرانی
هوشنگ جاوید، پژوهشگر موسیقی نواحی نیز در سخنانی با بیان اینکه ما در کشور جشنواره ها زندگی می کنیم، گفت: مزیت عمده جشنواره استانها، تداوم و پشتیبانی آن است و باید تقویت شود.
این پژوهشگر موسیقی نواحی افزود: بخش اعظمی از موسیقی بکار رفته در آثار نمایشی، غربی است و توجهی به موسیقی فاخر ایرانی نمی شود و باید به استفاده از موسیقی نواحی توجه ویژه ای شود.
جاوید همچنین خواستار بازگشت رشته موسیقی به دانشگاه صدا و سیما و همچنین ایجاد واحد پژوهش موسیقی در مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما شد.
این پژوهشگر موسیقی نواحی همچنین خواستار فعال کردن گروههای برجسته موسیقی ایرانی برای اعزام به خارج از کشور، ایجاد پستی به نام موسیقی برای برنامه سازان صدا و سیما و تولید آثار موسیقی در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی شد.
*تولید برنامههای شاد در رادیو و تلویزیون
بهروز رضوی، گوینده پیشکسوت رادیو و تلویزیون گفت: در این دوره، هم صاحب هنرمندانی خلاق و دارای توانمندی بالا هستیم و هم صاحب مدیرانی هستیم که فضای لازم را برای بروز خلاقیتهای هنری فراهم میکنند و این یک فرصت مناسب برای خلق آثار ماندگار است.
وی در ادامه بر لزوم تولید برنامههای شاد در رادیو و تلویزیون برای افزایش روحیه امید در مردم تأکید کرد.
*پرورش استعدادهای هنرمندان حوزه شعر و موسیقی
حمید شاهنگیان، شاعر شعر «خمینیای امام» و اولین مدیر واحد موسیقی سازمان صدا و سیما به بیان خطرات خاص دوران قبل از انقلاب برای سرودن این سرود پرداخت.
وی علاوه بر اینکه خواستار پرورش استعدادها و خلاقیت هنرمندان حوزه شعر و موسیقی شد از همه خواست تا ضمن جلوگیری از اقدامات تفرقه انگیزانه، حمایت از وحدت ملی و تمامیت ارضی را تقویت کنند.
*تولید سریال «خورشیدهای سه گانه» در مرکز فارس
سیدتقی سهرابی، مدیرکل صدا و سیمای مرکز فارس نیز گفت: با حضور ۴۰ نفر از استادان دانشگاه به ریاست پژوهشکده حافظ شناسی، ۵۰ درصد از مراحل تحقیق و نگارش فیلمنامه سریال فاخر ۹۰ قسمتی «خورشیدهای سه گانه» طی شده است و این سریال زندگینامه حافظ، سعدی و خواجوی کرمانی را به تصویر می کشد.
مدیر کل صدا و سیمای مرکز فارس افزود: امروز مراکز استانها بهشت هنرمندان و برنامه سازان شده اند، چون قابلیتها و ظرفیت های خوبی برای آنها فراهم شده است.
وی گفت: باید با توجه ویژه به مراکز استانها و همچنین تأمین زیرساختهای فنی، جذابیتهای حضور سرمایه گذاران به ویژه سرمایه گذاران بخش خصوصی را فراهم کنیم تا شاهد تولیدات فاخر و بانشاط در استانها باشیم.
*تولید سریال های فاخر با کمترین بودجه
سیدعباس فاطمی نویسی، رئیس مرکز سیمای استانها نیز گفت: در دو سال گذشته چند سریال با بودجه کمتر از یک تله فیلم در مراکز استانها تولید شدند و اگر همت و عزم مضاعفی در رسانه ملی وجود داشته باشد، شاهد تولید آثار بهتری خواهیم بود.
رئیس مرکز سیمای استانها با اشاره به تولید سریالهای فاخر در مراکز استانی صدا و سیما افزود: با توجه به آغاز تولید سریال های فاخر در مراکز استانی، امیدواریم سال آینده در جریان برگزاری بیست و دومین جشنواره تولیدات مراکز استانی، شاهد حضور حجم بالایی از تولیدات فاخر نمایشی استانها باشیم.
این نشست دو ساعته که ظهر یکشنبه در مجتمع آفتاب چغاخور چهارمحال و بختیاری برگزار شده بود، با سخنان رئیس رسانه ملی و صرف ناهار در بالکن این مجتمع که رو به تالاب چغاخور قرار دارد، به اتمام رسید.