کالاهای احتکار شده روانه بازار شد؛
نظارت قطعی تعزیرات تا مرحله توزیع کالا
معاون تعزیرات استان تهران: در کشف انبارهای کالاهای احتکار شده دنبال کار نمایشی نيستيم؛ قطعاً تا مرحله توزیع این کالاها نظارت داريم.
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما، معاون حقوقی و ارجاع اداره کل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت:تعزیرات در کشف انبارهای حاوی کالاهای احتکار شده که این روزها صورت گرفته است به دنبال کار نمایشی نیست و قطعاً تا مرحله توزیع این کالاها به بازار از نظارت خود دست بر نمیدارد.
بهمن حسن بیگی در حاشیه گشت مشترک تعزیرات حکومتی که به منظور توزیع کالاهای احتکار شده در انبارهای جنوب شرق تهران برگزار شد، افزود: برای همه کسانی که مرتکب احتکار یا امتناع از عرضه کالا میشوند پرونده تشکیل میشود و شخص مالک باید در شعب تعزیرات حضور پیدا کند.
وی گفت:: هر انباری که موجودی اش را اعلام نکند برای مالک کالاهای آن انبار حکم صادر میشود و آن کالاها به ویژه اگر کمبود آن در بازار حس شود به نرخ رسمی در شبکه عرضه خواهد شد.
حسن بیگی گفت: هیچ مماشاتی با محتکران نخواهیم کرد و عزم خود را برای برخورد با این متخلفان جزم کرده ایم و رئیس قوه قضائیه هم به دادستانهای سراسر کشور بخشنامه کرده است که با متخلفان اخلال گر در نظام اقتصادی برخورد شود و تعزیرات هم با هماهنگی سایر دستگاههای نظارتی که به عنوان ضابط تعزیرات هستند همه گزارشهای دریافتی را در کوتاهترین زمان ممکن بررسی و حکم صادر میکند.
وی افزود: قطعاً تعزیرات به دنبال کارهای نمایشی نیست و تعزیرات بعنوان مجری حکم بر اجرای حکم هم نظارت میکند.
حسن بیگی گفت: مقرر شده است سازمان صنعت، معدن و تجارت، اتاق اصناف و اتحادیهها بر روند توزیع اقلام مکشوفه و احتکار شده در انبارها نظارت کنند.
وی افزود: ما از همه تولیدکنندگان و وارد کنندگان میخواهیم که اگر کالاهایشان مورد نیاز جامعه است بدون اینکه ما حضور پیدا کنیم خودشان داوطلبانه آن کالاها را برای تنظیم بازار به شبکه توزیع عرضه کنند تا نیازی به برخورد ما نباشد.
بعد از روند شناسایی انبارهایی که کالا در آنها احتکار شده بود، نوبت به عرضه آنها در شبکه توزیع رسید.
برخی اقدامات موجب انتقال کالا به انبارهای زیرزمینی میشودرئیس اتحادیه انبارداران شهر ری گفت:برخی برخوردها و اقدامات با انبارها و مالکان کالاهای موجود در آن موجب انتقال این کالاها به انبارهای زیرزمینی و زمینهای متروکه میشود.
مهدی کشاورز در حاشیه گشت مشترک تعزیرات حکومتی که به منظور عرضه کالاهای احتکار شده انبارهای جنوب شرق تهران به شبکه توزیع برگزار شد، افزود: انبار پشتوانه کشور است و مگر میشود همه کالاهای انبار را در کشور پخش کرد؟
وی گفت:با برخی اقدامات، کالاها از انبارهای قانونی به انبارهای زیرزمینی، زمینهای متروکه و برخی گاوداریها منتقل میشود.
کشاورز افزود: طبق آمار باید ۲۴ تا ۲۹ هر ماه همه انبارها اعلام موجودی کنند و ما در این خصوص اعلام موجودی کرده ایم و همه کالاهایی که در انبارهاست با مجوز تخلیه میشود و اگر انباری هم اعلام موجودی نکند، متخلف است.
کشاورز در واکنش به توزیع اقلامی از برنجهای هندی احتکار شده در انبارها گفت:برنج محصولی فصلی است و اگر اکنون برنج هندی وارد بازار شود کشاورزان ما با توجه به اینکه در فصل برداشت محصول هستند متضرر خواهند شد و این برنج وارداتی باید از فصل پاییز به بعد و در مناسبتهایی همچون بازگشت حجاج یا ایام محرم توزیع شود.
رئیس اتحادیه انبارداران ری افزود: تاجران قصد این را ندارند که محصولات خود را عرضه نکنند و هر تاجری باید کالاهایش را به صورت حساب شده وارد بازار کند و در شرایطی که اکنون همه فروشگاههای بزرگ پر از برنج و مواد غذایی است نیازی به عرضه احساس نمیشود.
واردکننده نخ: با وضع موجود دیگر هیچ کالایی وارد نمیکنیم
یکی از واردکنندگان نخ گفت: تا دولت بحث مابه التفاوت نرخ ارز را برای ما حل نکند به هیچ عنوان واردات نخواهیم کرد و هم اکنون ۲۰ روز است که کالاهای ما از گمرک به همین علت خارج نشده و این یکی از دلایل کمبود کالاست.
گشت مشترک تعزیرات حکومتی استان تهران در ادامه حضور خود در انبارها وارد یک انباری در جنوب شرق تهران شد که مقادیر زیادی نخ و کاغذ در آن دپو شده بود و مقرر شد این کالاها با همکاری مالک آن در شبکه توزیع عرضه شود.
عبدخدایی که تخلف احتکار یا امتناع از عرضه کالا برای او در شعب تعزیرات حکومتی شهرستان ری محرز نشده بود، داوطلبانه حاضر شد کالاهای موجود خود در انبار را با توجه به نیاز بازار عرضه کند.
وی در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تن کالا که بیشتر نخ بوده است با ارز آزاد وارد و عرضه کرده ام و هم اکنون موجودی انبار حدود ۹۰۰ تن است.
عبد خدایی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا قیمت نخ افزایش یافته است؟ افزود: مشکل از کمبود نخ نیست و بیشتر مشکل به سبب کم شدن ورود کالاست چرا که ما برای پرداخت میزان مابه التفاوت کالایی که وارد کرده ایم هنوز بلاتکلیف هستیم و بیش از دو هفته است که کالاهای ما در گمرک مانده است.
وی گفت: مشکلی برای پرداخت مابه التفاوت ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی نداریم، اما به شرط اینکه سیاستهای ارزی دولت روشن باشد.
عبدخدایی گفت: ما یک ریال ارز نگرفته ایم که بخواهیم کالایی وارد نکنیم و همه کالاهای ما وارد شده است و با بانکها هم تسویه حساب کرده ایم، اما ما به تصمیم دولت در خصوص عرضه ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی انتقاد داریم و این نوعی خودکشی اقتصادی است چرا که وقتی دلار ۷ تا ۸ هزار تومان است و بحث ۴ هزار و ۲۰۰ تومان مطرح میشود این برای کسانی که تازه کار هستند ایجاد ولع میکند.
وی گفت: من ۲۰ سال واردکننده هستم و انبارهای ما همیشه پر بوده است و باید از روزی نگران باشیم که انبارها خالی شود چرا که تا روزی که انبارها پر باشد هیچ نگرانی وجود ندارد.
عبدخدایی افزود: هر انبار پری نشانگر احتکار نیست و خیلی اوقات صاحب کارخانه کالای موردنیاز خود را خریداری میکند، اما بصورت مرحله به مرحله آن را از انبار ما خارج میکند و بسیاری از کالاهای موجود در انبارها فروخته شده و انباردار به نوعی امانت دار است.
یکی دیگر از واردکنندگان هم که هم نام این واردکننده بود و از واردکنندگان کاغذ محسوب میشد، در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما گفت: ما هیچ کمبودی از لحاظ کاغذ نداریم و فقط به سبب بحث تحریم، برخی کشورها به ما کاغذ نمیدهند.
عبدخدایی افزود: البته قیمت جهانی کاغذ هم حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد و قیمت ارز هم ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است و هم اکنون به دلیل بازار خراب نشر، قدرت خرید برای صاحبان نشر هم وجود ندارد.
وی گفت: یکی از اشکالات دیگر هم این است که دولت برای واردات کاغذ یارانه در نظر گرفته است چرا که این یارانه باعث میشود خیلی از کاغذها بصورت کتابهای درسی کشورهای همسایه یا دفاتر درسی از کشور خارج شود.
عبدخدایی افزود: باید یارانه کاغذ به جای تجار به ناشران داده شود.