معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: واسطه گری علت اصلی افزایش قیمت گوشت مرغ در بازار است و قیمت هر کیلو گوشت مرغ باید حداکثر ۹ هزار تومان عرضه شود.
وی گفت: هم اکنون هر کیلو گوشت گوسفند از دامدار 22 هزار تومان با امحا و احشا خریداری می شود و منهای بخش های دور ریز لاشه حدود 44 هزار تومان باید تمام شود اما به علت شبکه خرده فروشی و واسطه گری قیمت ها افزایش می یابد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در بخش تولید گوشت قرمز محدودیت هایی در تامین و تولید گوشت قرمز به علت شرایط آب و هوایی و خشکسالی وجود دارد به همین علت دولت برای مدیریت بازار و تعادل در عرضه و تقاضا 150 هزار تن گوشت قرمز گرم و منجمد وارد می کند.
رضایی از راه اندازی شبکه مدیریت زنجیره تولید تا توزیع گوشت مرغ به نام سامانه « سما» خبر داد و افزود: با استفاده از این سامانه اطلاعات دقیق تولید، تقاضا و میزان عرضه در اختیار تولیدکنندگان اتحادیه ها و تشکل ها قرار می گیرد بنابراین می توانند برنامه ریزی دقیقی برای تولید و میزان جوجه ریزی و تعیین زمان دقیق عرضه به بازار داشته باشند بنابراین نوسانات تولید، عرضه و تقاضا رفع خواهد شد.
وی گفت: با استفاده از سامانه «سما» می توان مدیریت تولید را برای 60 روز پیش بینی کرد.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی افزود: هم اکنون حدود 110 میلیون قطعه جوجه در سالن های پرورش طیور وجود دارد و پیش بینی می کنیم بازار مناسبی داشته باشیم و برای ماه محرم هیچگونه کمبودی نداریم و تولید به اندازه کافی است.
رضایی گفت: در بخش تخم مرغ نیز هیچ کمبودی نداریم حدود 900 هزار تن تخم مرغ تولید شده که پاسخگوی نیاز بازار داخلی است.
وی تاکید کرد: دولت و وزارت جهاد کشاورزی نسبت به قیمت گوشت قرمز، گوشت مرغ و تخم مرغ بی تفاوت نیست و شرکت پشتیبانی برای تنظیم بازار نهاده های دام و طیور را با ارز 4200 تومانی وارد می کند و در اختیار تولیدکنندگان قرار می دهد و هر زمان که نیاز باشد گوشت قرمز، مرغ و تخم مرغ را با قیمت مناسب توزیع می کند.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی افزود: هم اکنون از لحاظ تامین و واردات نهاده های مورد نیاز دام و طیور شامل ذرت، سویا، کنجاله سویا، انواع دانه ها و جو هیچگونه کمبودی نداریم و تولیدکنندگان باید از بابت تامین نهاده ها با قیمت مناسب خیالشان راحت باشد.
رضایی گفت: در زمینه تولید تخم مرغ هیچگونه کمبودی نداریم و نیازی به واردات نیست.
وی همچنین از همکاری وزارت جهاد کشاورزی با سازمان میادین میوه وتره بار خبر داد و افزود: براساس توافق انجام شده ، 20 درصد از غرفه های ویژه عرضه پروتئین دامی در میادین در اختیار اتحادیه ها و تشکل های مرغداران قرار می گیرد و گوشت گرم مرغ بصورت مستقیم توسط تولیدکننده به مصرف کنندگان عرضه می شود.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی همچنین درباره تامین مکمل های غذایی و ویتامین های مورد نیاز در صنعت طیور گفت: از آنجا ییکه در شبکه ثبت سفارش و مدیریت ارز و تخصیص آن تغییراتی بوجود آمد بنابراین شاهد اختلال در واردات و ثبت سفارش ها بودیم اما با عادی شدن روند عملیات واردات، هم اکنون انواع مکمل ها، ویتامین ها و افزودنی ها تامین شده است و واردات انجام می شود.
ارزش تولیدات دامی در کشور 96 هزار میلیارد تومان است
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ارزش تولید محصولات دامی در کشور، 96 هزار میلیارد تومان است که ارزش اقتصادی بسیار بالایی است.
مرتضی رضایی در جلسه خبری امروز با اشاره به اینکه امسال بیش از یک میلیون تن شیرخام و مواد لبنی در کشور صادر می شود افزود: در چهارماه نخست امسال حدود 49 میلیون دلار انواع محصولات پروتئینی به غیر از شیر خام صادر شده است.
وی گفت: در چهارماه نخست امسال میزان صادرات شیرخام و فرآورده های لبنی حدود 324 میلیون دلار است.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره میزان تولیدات دامی افزود: پیش بینی می شود امسال 10 میلیون و 700 هزار تن انواع محصولات دامی شامل 86 هزار تن گوشت قرمز، 900 هزار تن تخم مرغ و بیش از دو میلیون و 300 هزار تن گوشت مرغ ، 87 هزار تن عسل و 1260 تن پیله ابریشم تولید شود.
رضایی طرح های اصلاح ساختار تولید و عرضه محصولات دامی را در قالب طرح مدیریت مزرعه تا سفره، طرح های اصلاح نژاد دام و تولید و تکثیر نژادهای اقتصادی را از اولویت های معاونت امور دام در وزارت جهاد کشاورزی دانست.
وی فرهنگ سازی در مصرف گوشت مرغ و تولید مرغ سایز را از دیگر اولویت های معاون تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و گفت: با تولید و عرضه گوشت مرغ با اندازه 1200 تا 1500 گرم از هدر رفت 800 هزار تن خوراک طیور جلوگیری و هزینه ها و قیمت تمام شده نیز جلوگیری می شود.
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی افزود: مصرف کنندگان بدانند کیفیت و طعم مرغ سایز بالاتر است و باید الگوی مصرف و سلیقه آنها اصلاح شود.
رضایی گفت: بقایای آنتی بیوتیک نیز در مرغ سایز بسیار کمتر از مرغ های بزرگ است که در حال حاضر در بازار عرضه می شود.
وی تاکید کرد: با تولید مرغ سایز صادرات نیز با شرایط مناسب تری انجام می شود.
معاون امور تولیدات دامی همچنین میزان تولید عسل را در سال 97 بیش از 87 هزار تن پیش بینی کرد و افزود: صنعت زنبورداری به معنای واقعی اقتصاد مقاومتی است و بدون هیچگونه وابستگی تولید انجام می شود .
رضایی درباره طرح های هفته دولت نیز گفت: 57 واحد دامداری شیری، 39 واحد پرواربندی دام سبک، 36 واحد پرواربندی گوساله، 82 واحد مرغ گوشتی و تخم گذار، 40 واحد تولید دام سبک مولد با 342 میلیارد تومان سرمایه و اشتغال 1510 نفر بطور مستقیم در هفته دولت به بهره برداری رسید.