در سی و چهارمین کنفرانس ملی فیزیک مطرح شد؛
برای پیشرفت نیازمند تعامل با دیگران هستیم+فیلم
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران: برای رشد و پیشرفت باید با دیگران تعامل داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین، علیاکبر صالحی در سی و چهارمین کنفرانس ملی فیزیک ایران که در دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین برگزار شد، گفت: نمیتوانیم با درهای بسته و در درون، اوج بگیریم؛ برای رشد و پیشرفت نیاز به تعامل با دیگران داریم.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران قزوین را دیار بزرگان و کانون اندیشه پروری دانست.
صالحی از دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) با سی سال قدمت بعنوان نگین شهر قزوین یاد کرد و افزود: امروز این دانشگاه توانسته با همت مسئولان، رشد فزایندهای داشته باشد و به خود میبالم که در قزوین دانشگاهی همچون امام خمینی (ره) را داریم.
به گفته رئیس سازمان انرژی اتمی ایران برگزاری کنفرانس ملی بستر آرمانهای دانشگاه را فراهم میسازد و به آن سرعت میبخشد.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه پروژههای مختلفی در دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) قزوین در حال شکلگیری است افزود: یکی از آنها پروژه عملی و علمی لودوتورون است که چند میلیارد تومان برای آن هزینه شده و میتواند خدمات ارزندهای را در سطح کشور ارائه دهد.
صالحی گفت: پروژه بسیار بزرگ دیگر پروژه چشمه نور است که بیش از هزار میلیارد تومان نیاز مالی دارد. اگر این پروژه فعالیت خود را آغاز کند؛ مجموعه دانشگاه امام خمینی (ره) و دانشگاه آزاد اسلامی قزوین میتواند، قزوین را به یک قطب علمی ملی تبدیل کند.
بگفته صالحی قزوین با دارا بودن اعتبار تاریخ گذشته خود این ظرفیت را دارد که تاریخ گذشته خود را احیا کند.
بگفته رئیس سازمان انرژی اتمی ایران؛ انجمن فیزیک ایران و انجمنهای علمی میتوانند هادیان اصلی برای ورود دلسوزانه و به دور از سمت گیریهای سیاسی باشند، زیرا سیاست و سیاستمدار باید در خدمت علم باشد. انجمنهای علمی باید بستر لازم برای تحقق آرمانهای علمی کشور را فراهم سازند.
معاون رییس جمهور تاکید کرد: فضای مسمومی در کشور با عنوان دوتابعیتی راه افتاده که اهداف آن سیاسی است؛ ایرانیان اقلیت موفقی بوده که در خارج هستند که میتوان آنها را برای فعالیت در داخل کشور دعوت کرد.
رئیس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به نیاز نیروهای متخصص کشور اضافه کرد: راه دیگر جذب افراد، توجه به علوم پایه است و باید این علوم و علوم فیزیک جاذب باشد؛ باید سیاستهای مختلفی برای جذب افراد داشته باشیم.
وی با بیان اینکه تکریم واقعی از علما نیز میتواند در کشور محقق شود گفت: رصد کردن فعالیتهای علمی در دنیا از جمله فعالیتهایی است که انجمنها میتوانند دنبال کنند.
به گفته صالحی، بعد از دهه ۶۰ سیاست در خدمت علم قرار گرفت و به فعالیتهای علمی جهت داده شد؛ علم و فناوری برای سرگرمی نیست و یک رهیافت زندگی است و با آن میتوان مشکلات هر کشوری را حل کرد.
صالحی بر لزوم آگاهسازی مسئولان از پیشرفتهای علمی کشور تاکید کردو گفت: در حوزه تکنولوژیهای سنتی پایههای محکمی دارند و تکنولوژی را نمیتوان وارد کرد و نیاز به تعاملات بینالمللی دارد و برای واقعیت بخشیدن به آرمانهای موجود از جمله آرمانهای انقلاب نیاز به عملگرایی است و باید آرمان گرایی با عملگرایی همراه باشد و در شیوه اندیشه و تعاملات خود و به کارگیری امکانات خود تامل و در استفاده از فرصتهای موجود تلاش کنیم.
در سی و چهارمین کنفرانس ملی فیزیک ایران به مدت سه روز جمعی از فرهیختگان و فیزیک پیشگان کشور در گرایشهای مختلف فیزیک از جمله ماده چگال نظری و تجربی، هستهای، پلاسما، فیزیک نظری و اطلاعات کوانتومی، نجوم و کیهان شناسی و سایر گرایشها به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت.
از ٩٠٠مقاله ارسالی به دبیر خانه این کنفرانس ٥٠٠ مقاله پذیرفته شده است که ١٠٠مقاله به صورت سخنرانی و ٤٠٠مقاله هم به صورت پوستر ارائه میشود.