به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری فرانسه، مسئولان می گویند شیوع ویروس ابولا در شرق جمهوری دموکراتیک کنگو در این ماه موجب مرگ 67 نفر شد.
مسئولان کنگویی می گویند داروهای جدیدی برای مبارزه با این ویروس با وجود نگرانی ها درباره گسترش آن در مناطق تحت محاصره شورشیان در دسترس نیست.
از زمان شیوع ابولا در اول اوت در مانگینا در استان کیوو شمالی 105 مورد ابتلا به این بیماری گزارش شده است که براساس گزارش وزارت بهداشت 77 مورد از آنها در آزمایش های پزشکی تایید شده است. گفته می شود 11 نفر بهبود یافتند و 67 نفر هم جان باختند.
"اولی ایلوگا کالنگا" وزیر بهداشت در روز پنجشنبه به مانگینا سفر کرد و شاهد ترخیص دو نفر از بیمارستان پس از استفاده از روش درمانی جدید به نام ام ای بی 114 بود.
وزارت بهداشت در بیانیه ای اعلام کرد این دو نفر از آن ده بیماری بودند که درمان ملکولی ام ای بی 114 دریافت کرده بودند.
این نخستین بار است که از این داروی ساخت آمریکا برای درمان ابولا در جمهوری دموکراتیک کنگو استفاده می شود. اوایل این هفته وزارت بهداشت گفته بود چهار داروی آزمایشی دیگر نیز برای درمان بیماران آلوده به این ویروس تایید شده است.
سازمان بهداشت جهانی در روز جمعه درباره علائمی هشدار داد که حاکی از گسترش این ویروس به شهر اویچا در استان کیوو شمالی است و می تواند موجب نامیدی تلاش ها برای مهار این ویروس شود.
در حالی که خود شهر اویچا تحت کنترل شورشیان نیست، پیتر سالاما رئیس امداد سازمان بهداشت جهانی گفت که این شهر کاملا در دل سرزمین هایی است که در اختیار گروه شورشی اوگاندایی موسوم به ائتلاف نیروهای دموکراتیک قرار دارد.
تعداد زیادی از شهروندان براثر ناآرامی ها در اطراف اویچا کشته شدند و کارکنان امداد، کشیش ها و کارکنان دولت در حال حاضر در گروگان شورشیان هستند.
اسپرانسی ماتوماهین مامور بهداشت مرزی گفت: ما برای افزایش آگاهی درباره بهداشت در مقابله با ابولا اینجا هستیم. ما در اینجا یک مشکل بزرگی داریم و آن این است که مردم از شستن دست امتناع می کنند. این مشکلی برای ما است.
بینون باکالا یکی از ساکنان محلی گفت: من از ابولا می ترسم اما پیشگیری هایی وجود دارد که من از آنها پیروی می کنم که از جمله آن شستن دست است.