مدیرکل بهزیستی استان مرکزی: در راستای ساماندهی بهتر ، بانک اطلاعات کودکان دارای معلولیت در استان مرکزی تهیه شد.
وی با اشاره به واگذاری مراکز خدمترسان به خانوادههای دارای فرزند معلول در استان مرکزی به بخش خصوصی افزود: مقرر شد که این مراکز را از جهت خدماتدهی به شکل غیردولتی به افرادی که خود جزو خیران بوده و یا هیئت مدیرههایی توانمند دارند و میتوانند در بحث فعالیتهای توان بخشی به این کودکان کمک کنند واگذار شود.
مدیرکل بهزیستی استان مرکزی: ادامه داد: این مراکز ذهنی در سطح استان هم روزانه و هم شبانهروزی هستند، مراکز روزانه مراکزی هستند که بیشتر خدمات آموزشی و توان بخشی ارائه میدهند و مراکز نگهداری شبانهروزی ما بیشتر خدمات مراقبتی و حمایتی را ارائه میدهند.
امینی افزود: در بحث بچههای معلول فعالیتهای ورزشی، آموزشی، توان بخشی، کاردرمانی، فیزیوتراپی و سایر خدمات توان بخشی در سایر مراکز که معلول جسمی و حرکتی دارند در حال انجام است و به این کودکان خدمات ارائه میدهند.
او گفت: این کودکان همه دارای پروندههایی هستند که در بانک اطلاعاتی بهزیستی ثبت شده، تعدادی از این کودکان در روستاها زندگی میکنند که در طرح CBR یا همان توان بخشی مبتنی بر جامعه مورد حمایت قرار میگیرند.
مدیرکل بهزیستی استان تصریح کرد: به این کودکان خدمات آموزشی و مراقبتی و نگهداری و حتی آموزشی والدین در منزل ارائه میشود،در نهایت از مجموعه فعالیتهایی که برای کودکان معلول در سطح استان مرکزی انجام میشود بالغ بر نیمی از این خدمات در غالب آموزش و توان بخشی است .
امینی افزود: نیمی دیگر از این خدمات حمایتی به صورت کمکهای موردی، هزینههای درمان، هزینههای دندان پزشکی و سایر موارد که مربوط به کودکان معلول است، این حمایتها برای خانوادههای نیازمند رایگان و برای خانوادههایی که استطاعت مالی دارند و بر اساس نظریه مددکاری و پروندهای که برای این فرد در حوزه توان بخشی تشکیل شده، اگر خانواده قادر به پرداخت هزینه و شهریه باشد یک درصدی از هزینههای نگهداری را به مراکز غیر دولتی پرداخت میکنند.