مدیر کل دفتر صنعت، معدن و زیر بنایی مرکز آمار ایران گفت: بخش فناوری نانو با توجه به اهمیت آن در صنعت کشور و به درخواست ریاست جمهوری به پرسشنامه طرح اضافه شده است.
سمینار آموزشی– توجیهی این طرح از ۲۸ مرداد ماه به مدت دو روز با حضور کارشناسان مسئول اجرای طرح از سازمان برنامه و بودجه استانهای کشور در مرکز آمار ایران برگزار شد.
مدیر کل دفتر صنعت، معدن و زیر بنایی در افتتاحیه این سمینار، هدف از برگزاری این سمینارآموزشی را ، ارتقاء سطح دانش کارشناسان مسئول اجرای طرح در استان ها در راستای بهبود کیفیت داده های صنعتی و انتقال مفاهیم فنی به مسئولان اجرای طرح در استان ها در کشور ذکر کرد تا این طرح در کل کشور به صورت یکسان و بر اساس دستور العملهای یکسان اجرا شود.
وی افزود: مانند سال گذشته، کنترل کارشناسان طرح به صورت سیستمی و سازمان یافته انجام میشود.
علیرضا رضایی در ادامه با اشاره به رویکرد نوین سازی نظام آماری کشورکه توسط مرکز آمار ایران دنبال میشود، گفت: در نظام آماری سنتی، این سازمان های آماری هستند که آمار های مورد نیاز حاکمیت و برنامه ریزان را به صورت طرح آمارگیری یا سرشماری جمع آوری می کنندکه البته این روش در برخی اوقات با مشکلاتی از جمله بی پاسخی، موازی کاری آماری و بهنگام سازی روبه رو است لذا همه کشورها، در حال گذار از این سیستم هستند. اما در نظام آماری نوین و ثبتی مبنا، اطلاعات از دادههای ثبتی دستگاه های اجرایی جمعآوری می شود.
مدیر کل دفتر صنعت، معدن و زیر بنایی در ادامه به ایجاد پایگاه صنعتی کشور در مرکز آمار در راستای نوین سازی نظام آماری اشاره کرد و افزود: اطلاعات مربوط به ۹۷ هزار کارگاه صنعتی بر اساس پروانه بهره برداری وزارت صنعت در مرکز آمار ایران موجود است. همچنین اطلاعات۲۴۰ هزار کارگاه صنعتی براساس اطلاعات سازمان تامین اجتماعی دریافت شده است که ۶۵ هزار مورد آن مربوط به کارگاه های ۵۰ نفر کارکن و بیشتر است.
وی همچنین به اخذ اطلاعات مربوط به ۴۵۰ هزار کارگاه بر اساس اطلاعات اتاق اصناف و اطلاعات ۱۲۰ هزار کارگاه بر اساس شناسه قبض برق اشاره کرد.
رضایی افزود: مرکز آمار در حال دریافت اطلاعات کارگاه ها بر اساس اطلاعات وزارت کشاورزی و سازمان گردشگری نیز است.
وی تاکید کرد: همه زحمات مرکز آمار و استان ها در نهایت منجر به ایجاد پایگاه صنعتی کشور خواهد شد.
گفتنی است بخش صنعت در برنامههای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور به عنوان تأمین کننده بسیاری از نیازهای برنامه توسعه، جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است. به منظور شناخت ساختار صنعتی کشور و اتخاذ سیاستهای توسعه صنعتی مناسب، طرح آمارگیری از کارگاههای صنعتی کشور از سال ۱۳۵۱ به عنوان یکی از برنامههای جاری مرکز در دستور کار قرار گرفت و همه ساله (به جز سالهای ۱۳۵۶ و ۱۳۵۷) به مورد اجرا درآمده و نتایج آن در اختیارسیاست گذاران ، برنامه ریزان و پژوهشگران قرار گرفته است. همچنین برای محاسبهی رشد اقتصادی کشور از رشد صنعت استفاده می شود.
مرکز آمار ایران امیدوار است پس از جمعآوری اطلاعات موردنظر، حداکثر تا پایان سال جاری نتایج آن را در اختیار کاربران قرار دهد.