همایش همکاریهای علمی ایران، عراق و سوریه با حضور بیش از ۳۰۰ متخصص داخلی و خارجی در مشهد آغاز شد.
مسئول برگزاری این همایش گفت: در این همایش 330متخصص و دست اندرکار حوزه علوم و صنایع غذایی و کشاورزی از کشورهای ایران، عراق و سوریه شرکت کرده اند و درباره محورهای همایش تبادل نظر می کنند.
دکتر قدیر رجب زاده افزود: روشهای نوین نگهداری مواد غذایی، روشهای نوین فرآوری در صنایع غذایی، فرآورده های غذایی ارگانیک، بسته بندی در صنایع غذایی، تولیدات گیاهی و اگرواکولوژیک، علوم دام و دامپزشکی، هواشناسی کشاورزی، آلودگی محیط زیست، فناوریهای نوین و پاک در محیط زیست از محورهای این همایش منطقه ای است .
وی گفت: گسترش همکاریها در طرحهای پژوهشی مشترک، دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی و نیز ایجاد دوره ها و کارگاههای آموزشی کوتاه مدت و درازمدت با عراق و سوریه از جمله برنامه های مورد نظر در حاشیه این همایش است.
مسئول برگزاری این همایش گفت: 425 مقاله با موضوع کشاورزی، محیط زیست و صنایع غذایی به دبیرخانه همایش ارائه شده است.
دکتر رجب زاده گفت: این همایش به مدت دو روز برگزار می شود؛ در روز نخست ارائه مقالات و روز دوم کارگاههای آموزشی و مشارکت در نمایشگاه آی فود صورت می گیرد.
وی موضوع موادغذایی را مشترک بین همه کشورها اعلام کرد و افزود: با کشورهای عراق و سوریه در زمینه هایی چون منطقه خشک و محیط زیست مشترک هستیم که اگر این مسائل حل شود بر منافع ایران هم اثر مثبت می گذارد.