به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما مجله تایم در مقاله ای به قلم لینی بارون نوشت: آنچه که ممکن است به یکی از بزرگترین اعتصاب زندانیان در تاریخ نوین آمریکا تبدیل شود، روز سه شنبه آغاز شد و طی آن زندانیان در سراسر آمریکا به "برده داری نوین" در این کشور اعتراض کردند.
در این اعتصاب نزدیک به سه هفته ای، به مسائلی مانند پرداخت حقوق ناچیز بابت کار در زندان، شرایط بد زندان و صدور حکم حبس ابد اعتراض خواهد شد. شورش هایی که امسال در زندان لی رخ داد و طی آن هفت زندانی کشته شدند، یکی از عواملی بود که باعث برگزاری این اعتصاب شد.
این اعتصاب از 21 اوت تا 9 سپتامبر برگزار می شود و شامل دست کشیدن از کار در زندان، اعتصاب غذا و تحصن خواهد بود. برگزار کنندگان این اقدام اعتراض آمیز نیز در این مدت خواستار پایان دادن به سوء استفاده از زندانیان و نژادپرستی در زندان های آمریکا خواهند شد.
گروه موسوم به "جیلهاوس لایرز اسپیک" که یکی از برگزارکنندگان این اعتصاب است در بیانیه ای پیش از آغاز آن اعلام کردند: "زندانیان معترضند که با آنها مانند حیوانات رفتار می شود. می دانیم که شرایط ما در زندان باعث وارد شدن آسیب جسمی و مرگ می شود و این اتفاقات قابل پیشگیری است". در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: "زندان ها در آمریکا منطقه جنگی به حساب می آیند".
مشخص نیست چه تعداد از دو میلیون و 300 هزار زندانی که در زندان های مختلف سراسر آمریکا در حال گذراندن دوران حبس خود هستند، با شرکت در این اعتصاب با مجازات های تلافی جویانه روبرو می شوند. اما این جنبش این توانایی بالقوه را دارد که در فعالیت زندان ها اختلال جدی به وجود آورد زیرا زندان های آمریکا برای فعالیت های مختلف از آشپزی و پذیرایی تا شستن لباس های کثیف و نگهداری از محوطه و فضای سبز به کار زندانیان وابسته هستند.
با توجه به اینکه بسیاری از زندان های آمریکا با این اعتصاب روبرو خواهند شد بهتر است اطلاعاتی در مورد اعتصاب سراسری بدانیم.
* چه کسانی اعتراض می کنند و چرا؟ این اعتصاب 19 روزه با هدایت گروه هایی مانند "جیلهاوس لایرز اسپیک" جنبه سراسری به خود گرفته و دستکم زندان های 17 ایالت در آن شرکت خواهند کرد.
این اعتصاب در واکنش به کشتاری که در زندان "لی" در کارولینای جنوبی رخ داد، برگزار می شود. در این شورش که روز 15 آوریل رخ داد - و یکی از دلایل وقوع آن خشونت گروه های تبهکار داخل زندان بود - دستکم هفت زندانی بر اثر خونریزی ناشی از اصابت اشیاء برنده جان باختند و 22 نفر دیگر زخمی شدند.
"جیلهاوس لایرز اسپیک" در بیانیه خود افزود: "اتفاقی که در کارولینای جنوبی رخ داد، بازتابی از مشکلاتی است که سایر زندان های ایالتی و فدرال آمریکا با آن دست و پنجه نرم می کنند. این یک مشکل ساختاری است که زاییده فرهنگ برده داری است که آمریکا باید تکلیف خود را با آن روشن کند".
برگزار کنندگان تظاهرات 10 خواسته را از مقامات مطرح کرده اند که شامل بهبود شرایط زندگی در زندان ها و "به رسمیت شناختن انسانیت زنان و مردان زندانی" و پایان دادن به صدور حکم های افراطی است که با اعمال تبعیض علیه "انسان های سیاهپوست" انجام می گیرد. آنها خواستار متوقف شدن "مرگ بر اثر حبس" یا احکام بدون بخشش هستند و خواستار افزایش بودجه فعالیت های بازپروری شده اند.
اعتصاب کنندگان به شرایط کار زندانیان نیز اعتراض دارند که اغلب اجباری است و دستمزد ناچیزی بابت آن پرداخت می شود. هزاران تن از کارگران زندانی برای به جلو راندن صنعت چند میلیارد دلاری زندان ها سر کار می روند، اما برخی از آنها بر اساس گزارش ها هر ساعت تنها چهار سنت دستمزد می گیرند.
دیوید فاتی مدیر پروژه زندان های ملی در "اتحادیه آزادی های مدنی آمریکا" اشاره می کند که حتی در ایالت هایی که برنامه کار اجباری زندانیان در آنها اجرا نمی شود، اختلاف قدرت میان زندانی و زندانبان، باعث وقوع اتفاقات نامطلوبی می شود. وی به بی بی سی گفت: زندانیان اینجا در شرایطی هستند که نظارت های معمول بر سوء استفاده و آزارهای احتمالی کارفرما وجود ندارد.
موضوع کار زندانیان هنگام بروز آتش سوزی گسترده در ایالت کالیفرنیا تا اندازه ای مورد توجه مردم قرار گرفت و این اتفاق زمانی رخ داد که مشخص شد بسیاری از داوطلبانی که جان خود را برای مهار آتش به خطر می انداختند زندانیانی بودند که بابت این کار ساعتی یک دلار به آنها پرداخت می شد.
* زمان برگزاری اعتصاب چه اهمیتی دارد؟ این اعتصاب در تاریخهایی آغاز می شود و به پایان می رسد که در نظام قضایی آمریکا از اهمیت بالایی برخوردار است.
این اعتصاب روز 21 اوت آغاز شد و این سالگرد کشته شدن جورج جکسون فعال سیاهپوست آمریکایی بود که 47 سال قبل هنگام فرار از زندان سن کوئنتین در کالیفرنیا هدف گلوله قرار گرفت.
تاریخ پایان اعتصاب نیز 9 سپتامبر سالگرد قیام در زندان آتیکا است که طی آن این زندان نیویورک را اشغال کردند.
* وضع زندان های آمریکاآمریکا کمتر از پنج درصد جمعیت جهان را در خود جای داده است اما حدود 25 درصد زندانیان جهان در این کشور هستند.
بر اساس آمار شورای تحقیقات ملی آمریکا، این بدان معناست که از هر 100 فرد بالغ یک نفر از آنها در زندان است.
در ماه فوریه دادگاه های انگلیس در رایی اعلام کردند ترکیب حکم های سنگین، خدمات بهداشتی ضعیف و استفاده از حبس انفرادی در زندان های آمریکا، به متزله نقض حقوق بشر در این زندان هاست.
برگزارکنندگان اعتصاب نیز ارزیابی شبیه به همین دارند. آنها می گویند: "هر روز زندانیان بر اثر شرایط حبس آسیب می بینند. برای برخی از ما شرایط به شکلی است مه گویی از هم اکنون مرده ایم. بنابراین چیزی برای از دست دادن نداریم".