ادامه لفاظیهای بولتون؛
میخواهیم فشارهای بیشتری بر ایران وارد کنیم
مشاور امنیت ملی آمریکا: میخواهیم فشارهای بیشتری را بر ایران فراتر از اعمال تحریمهای اقتصادی، وارد کنیم.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما ؛ جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا در کنفرانسی خبری در قدس به پرسش های خبرنگاران به ویژه درباره تحریم و تلاش های دولت آمریکا برای تشدید فشارها بر جمهوری اسلامی ایران پاسخ داد.
خبرنگار شبکه فاکس نیوز از مشاور امنیت ملی آمریکا سئوال کرد:« در پی دیدارهای شما با مقامات اسرائیلی، چه اقدامات ملموسی در ارتباط با ترغیب هم پیمانان در سراسر جهان برای اعمال فشارهای بیشتر بر ایران انجام شده است؟ رئیس جمهور ترامپ در ترغیب کشورها برای اعمال این فشارها چه کاری می تواند انجام دهد؟»
جان بولتون در پاسخ گفت :«ما در ارتباط با موضوعات گسترده ای درباره ایران گفتگو کردیم. من با نخست وزیر و دیگر مقامات اسرائیلی در ارتباط با مذاکرات دیپلماتیک با اروپایی ها از ماه مه -که رئیس جمهور از توافق هسته ای ایران خارج شد- گفتگو کردم. من توضیح دادم چرا ما چنین کاری انجام دادیم و از آنها خواستم در کنار ما قرار بگیرند تا بتوانیم فشارها را بر ایران به سبب فعالیت هایش و نه فقط برنامه هسته ای شان افزایش دهیم. بلکه این فشارها باید افزايش ياد. این همان چیزی است که رئیس جمهور مکرون از فرانسه هم درباره آن صحبت کرده است . او و رئیس جمهور آمریکا چند بار در ارتباط با این موضوع گفتگو کردند. من مذاکراتی با مقامات انگلیسی، آلمانی و همچنین فرانسوی داشتم. ما درباره این موضوع گفتگو کردیم. ما در ارتباط با تلاش هایی که آمریکا انجام می دهد تا اطمینان یابد کشورها در سراسر جهان -که خریدار نفت خام ایران هستند- منابع جایگزین نفتی خواهند یافت. بدین ترتیب ما می توانیم باعث شویم صادرات نفت ایران به صفر برسد. ما در ارتباط با عزم رئیس جمهور در اعمال مجدد تحریم ها گفتگو کردیم. هدف ما لزوما این است که بگوییم هیچ گونه معافیت تحریم ها در کار نیست. تاکنون با گذشت بیش از نود روز ما تنها دو معافیت صادر کرده ایم که هر دوی آنها محدود هستند و این بار اجرای تحریم ها با دوران اوباما متفاوت است . ما این روند را متوقف نخواهیم کرد کرد. ما در ارتباط با اعمال تحریم های اضافی اقتصادی گفتگو کردیم که می تواند با هدف دست یابی به رئیس جمهور در ارتباط با اعمال فشارهای حداکثری وضع شود. ما می خواهیم فشارهای بیشتری را بر ایران فراتر از اعمال تحریم های اقتصادی وارد کنیم. ما در این باره گفتگو کردیم. ما در ارتباط با مسائل دیگری هم صحبت کردیم که من نمی توانم اینجا درباره آنها صحبت کنم.
ترامپ در انتقال سفارت خانه به قدس کار درستی انجام داد!
یکی از خبرنگاران پرسید:«آمریکا چندین بار اعلام کرد که به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل امری عادی است و این اقدامی است که باید انجام می شد. رئیس جمهور ترامپ هم امشب اعلام کرد اسرائیل بهای بزرگی را برای این کار خواهد پرداخت. چه عاملی سبب تغییر سیاست آمریکا شده است و این که اعلام می کند اسرائیل باید بها پرداخت کند. این بها چه خواهد بود؟»
جان بولتون در پاسخ گفت :« فکر نمی کنم تغییری در سیاست ما حاصل شده باشد. فکر می کنم رئیس جمهور قدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت شناخت و نتیجه آن هم این بود که سفارتخانه ما به اینجا منتقل شد. او چندین بار اعلام کرد که این موضوع در ارتباط با مذاکرات بین اسرائیل و فلسطینیان وجود داشت و همان گونه که شب گذشته گفت، این موضوع دیگر مطرح نیست.او به عنوان کسی که در پی دستیابی به توافق است و به عنوان کسی که میانجی گری می کند، توضیحاتی ارائه خواهد کرد. من هم توضیحاتی ارائه خواهم کرد و فلسطینیان هم نظرات خود را مطرح خواهند کرد. باید ببینیم اوضاع چگونه پیش خواهد رفت. اما موضوع اساسی این است که در نهایت این موضوعی است که طرف ها باید بر سر آن به توافق برسند. یکی از مهمترین سخنانی که در ارتباط با خاورمیانه شنیدم از سوی جیمز بیکر وزیر امور خارجه در دولت جورج اچ دبلیو بوش بود که گفت ما نمی توانیم بیشتر از خود طرف ها خواهان صلح در خاورمیانه باشیم. اگر طرف ها با یکدیگر گفتگو کنند و به توافق برسند، آنها بین خودشان تصمیم گیری خواهند کرد. موضوع مهم این است که رئیس جمهور در انتقال سفارت خانه آمریکا به قدس کار درستی انجام داد. فکر می کنم این یک اقدام مثبت رو به جلو نه فقط برای اسرائیل بلکه برای خود فلسطینیان هم بود.»
آمریکا نگران است فلسطینیان مجبور شوند بین حماس و تشکیلات خودگردان یکی را برگزینند
خبرنگار کانال ده اسرائیل از مشاور امنیت ملی آمریکا پرسید :« آقای بولتون اسرائیل هفته گذشته با آمریکا در ارتباط با برقراری آتش بس در غزه با حماس به توافق رسید. آیا دولت آمریکا از چنین توافقی حمایت می کند؟ سوال دوم من این است که رئیس جمهور آمریکا شب گذشته اعلام کرد اسرائیل به سبب انتقال سفارتخانه آمریکا به قدس باید بهای بالایی را پرداخت کند. آیا این بدان معناست که طرح صلح آمریکا شامل حمایت آمریکا از کشور مستقل فلسطینی می شود؟ »
جان بولتون درپاسخ گفت :« هر گونه توافق بین اسرائیل و فلسطینیان در واقع این امر مستلزم توافق بین طرف هاست. این چیزی نیست که آمریکا طرف ها را وادار به آن کند. در زمینه حماس باید بگویم که تعامل با این گروه ، شما می دانید که اوضاع چگونه است. قبلا هم شنیده ایم که حماس و دیگر گروه هها به توافقنامه آتش بس دست یافته اند . مقامات اسرائیلی با چشمانی باز این موضوع را زیر نظر دارند. نگران کننده است که مردم فلسطین مجبور می شوند بین حماس و تشکیلات خودگردان فلسطینی یکی را انتخاب کنند. چشم اندازهای زیادی در ارتباط با یافتن راه حل هایی برای حل و فصل برخی از این مشکلات و دادن حق یک زندگی خوب به مردم فلسطین که از سوی رهبرانشان به عنوان عامل برای رسیدن به اهدف سیاسی شان استفاده می شوند ، وجود دارد. این هدف نهایی طرح صلح است و رئیس جمهور بر آن نظارت دارد و امیدوارم این طرح برای همه ذینفعان در منطقه ملموس باشد.»