معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری آذربایجان غربی: از انباشت و جمع آوری سیب صنعتی تولید شده در باغات استان در حاشیه جاده ها و مراکز خرید و فروش جلوگیری می کنیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع
او تأکید کرد: برای رسین به این هدف مهم ایجاد شبکه منظم و منطقی با تأمین منابع مالی برای انتقال مستقیم سیب صنعتی از باغات به واحدهای تولیدی ضروری است تا از هزینه های بالای تولید و استهلاک محصول نیز کاسته شود.
معاون استاندار تصریح کرد: امسال به هیچ وجه اجازه انباشت و جمع آوری سیب صنعتی در کنار جاده ها را نخواهیم داد.
معاون مدیر کل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی هم در این نشست با اشاره به تولید 3 میلیون و 700 هزار تن سیب در سال قبل در کشور گفت: پیش بینی می شود این میزان امسال به 3 میلیون و 50 هزار تن برسد که 700 تا 750 هزار تنِ آن سهم آذربایجان غربی خواهد بود.
نبی هداوند با اشاره به کاهش تولید سیب صنعتی در کشور گفت: اگر نتوانیم امسال با وجود کاهش تولید، سامانه و شبکه جمع آوری سیب صنعتی را در کشور ساماندهی کنیم در سال قبل با معضلات بیشتری روبرو خواهیم شد.
وی از آذربایجان غربی به عنوان قطب تولید سیب کشور نام برد و اضافه کرد: برای ساماندهی انباشت و جمع آوری سیب صنعتی در این استان باید از ظرفیت تمام عوامل از جمله سردخانه، کارخانه، شبکه تعاون روستایی، کارگزار و باغدار استفاده کنیم و با برگزاری نشست هایی هر چه سریعتر شیوه نامه ای تدوین و برای اجرا در این استان و استانهای دیگر تولید کننده سیب استفاده شود.
اسکندری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی هم در این نشست با اشاره به تقاضای جهانی کنسانتره و پوره سیب گفت: امسال هیچ مشکلی در زمینه خرید سیب صنعتی در استان نخواهیم داشت و فقط جمع آوری این محصول باید ساماندهی شود.
تدوین شیوه نامه جمع آوری سیب صنعتی و ابلاغ آن به کارخانه ها در مدت یک هفته، مشارکت تعاون روستایی استان در ایجاد شبکه جمع آوری محصول و بهره گیری از سردخانه ها و امکانات افراد دیگر که دارای توان و ظرفیت جمع آوری بهداشتی سیب صنعتی هستند، جلوگیری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای و پلیس راه از جمع آوری و انباشت سیب صنعتی در حاشیه راهها و تشکیل کمیته بازرسی برای نظارت بر روند کار از جمله مصوبات این نشست بود.