خودروسازان خارجی در آمریکا با طرح رئیس جمهور این کشور مبنی بر تغییر توافقنامه نفتا و افزایش محصولات تولیدیشان در آمریکا مخالفت کردند.
خودروسازان خارجی در آمریکا متشکل از تویوتا، فولکس واگن و هیوندای به نمایندگان کنگره آمریکا اعلام کردند طرح دولت این کشور را مبنی بر افزایش تولید محصولاتشان در آمریکا نمی پذیرند.
قرار است مذاکرات میان وزیر اقتصاد مکزیک و نماینده تجاری آمریکا درباره توافقنامه نفتا از روز سه شنبه در واشنگتن شروع شود و مقام های آمریکایی می گویند در مراحل نهایی دستیابی به توافقی جایگزین برای توافق نفتا هستند. احتمالا نمایندگان کانادا هم می توانند بعد از مذاکرات امروز نمایندگان آمریکا و کانادا درباره توافق نفتا به این به مذاکرات درباره توافق تجاری نفتا بازگردند چون در چند هفته اخیر از این مذاکرات کنار گذاشته شده بودند.
موضع خودروسازان خارجی در آمریکا مبنی بر مخالفت با درخواست دولت این کشور برای افزایش تولید محصولاتشان در نامه ای که شانزدهم اوت برای نمایندگان کنگره ارسال شده است، اعلام شده بود. این نامه ممکن است مخالفت نمایندگان ایالت های جنوبی آمریکا را با اصلاح توافقنامه تجاری نفتا تشدید کند. چون خودروسازان خارجی عموما در ایالت های جنوبی آمریکا کارخانه و مراکز تولید دارند.
گروه خودروسازان خارجی در نامه ای که توسط "جان بوزیلا " رئیس انجمن جهانی خودروسازان امضا شده است، اعلام کرد با توجه به آن که بسیاری از شرکت های خارجی که در ایالت های مختلف آمریکا خودرو تولید می کنند از طرح جایگزین دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای توافقنامه تجاری نفتا حمایت نمی کنند نگران است. دولت ترامپ توافقنامه جایگزین توافقنامه نفتا را توافقنامه نفتای بی نامگذاری کرده است.
گروه خودروسازان خارجی در آمریکا که شامل شرکت دایملر، بی ام دابلیو، نیسان موتور، کیا موتورز، شرکت سوبارو، ولوو و گروه خودروسازی چینی جیلی است حدود پنجاه درصد از بازار خودرو را در این کشور در اختیار دارد.
در مقابل خودروسازان آمریکایی از طرح دولت ترامپ مبنی بر افزایش تولید و افزایش فرصت های شغلی و همچنین تغییر توافقنامه نفتا حمایت کرده اند.
نمایندگان آمریکا و مکزیک در حال مذاکره درباره توافقنامه ای دوجانبه در حوزه خودروسازی هستند که بر اساس آن محدودیت خودروسازان آمریکایی برای تولید محصولات از میان برداشته خواهد شد و خودروسازان آمریکایی قادر خواهند بود تولید خود را از شصت و دو نیم درصد به هفتاد درصد افزایش دهند.
نمایندگان وزارت بازرگانی آمریکا در روزهای اخیر با نمایندگان صنایع خودروسازی در این کشور مذاکراتی انجام داده و تلاش کرده اند آنها را متقاعد کنند که از توافقنامه جدید تجاری میان آمریکا و مکزیک حمایت کنند.
دونالد ترامپ که از یک سال پیش مذاکره درباره توافقنامه تجاری نفتا را که سال هزار و نهصد و نود و چهار امضا شد شروع کرده است، اعلام کرد می خواهد توافقنامه تجاری نفتا را ابطال کند و فرصت های شغلی را که در بخش کارخانه ها و تولید به ویژه در بخش خودروسازی و تولید قطعات خودرو در چارچوب این توافق به خارج از آمریکا منتقل شده اند بار دیگر به آمریکا بازگرداند.