عرضه 30 هزار دام در جایگاههای شهرداری به مناسبت عید قربان
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار با اشاره به تاکید شهردار و رییس شورای شهر بر افزایش کیفیت و کمیت جایگاه ها و توجه ویژه به موضوع سلامت مردم گفت: به طور کلی چهل جایگاه عرضه بهداشتی دام در تهران پیش بینی شده است که از این تعداد 27 جایگاه در اختیار شهرداری تهران و مابقی در اختیار خیریه هاست که با حمایت مدیریت شهری به شهروندان خدمات می دهند.
رحیمی در بخش دیگری از سخنانش به روند عرضه دام در جایگاه ها پرداخت و عنوان کرد در مرحله نخست که دام وارد جایگاه می شود از سوی دامپزشک معاینه و در صورت کشف بیماری به تامین کننده عودت داده می شود سپس در صورت تایید سلامت دام اقدامات پلاک کوبی انجام و پس از آن وزن دام بوسیله ترازوی دیجیتال محاسبه می شود. پیش از آنکه دام به سمت قربانگاه برود نیز مجددا از سوی دامپزشک معاینه و پس از ذبح نیز لاشه دام توسط کارشناس گوشت معاینه می شود.
وی افزود:پس از خرید دام نیز فاکتور رسمی از سوی جایگاه داران به خریدار ارایه می شود و در صورتی که هر کدام از اجزای لاشه یا کل آن مشکل داشته باشد لاشه ضبط و وجه آن به خریدار عودت داده می شود.
مدیرعامل سازمان مدیریت میادین میوه و تره بار از حضور حدود چهارصد و شصت ذابح، 270 دامپزشک و 1300 نفر از نیروهای شهرداری در جایگاه ها خبر داد و گفت: در روز عرفه ساعت کار جایگاه ها از نه صبح تا هفت بعدظهر تعیین شده است. البته این زمان در مناطق 19 و 20 در مراکز ثابت تا ساعت ده شب افزایش می یابد. ضمن اینکه جایگاه های عرضه بهداشتی دام در مناطق 4، 15 و 18 از ساعت هشت صبح روز عرفه تا پایان مراسم عید قربان به طور شبانه روزی فعال هستند.
رحیمی ادامه داد: در روز عید قربان نیز جایگاه ها از ساعت پنج صبح تا حداقل سه بعد از ظهر پذیرای شهروندان خواهند بود.
وی در پاسخ به سوالی در رابطه با قیمت فروش دام در جایگاه های شهرداری گفت: در حال حاضر با توجه به نرخ دلار بسیاری علاقه دارند که به شکل قاجاق دام را از کشور خارج کنند که این موضوع بر قیمت دام و تقویت بازار های غیر رسمی تاثیر گذاشته است.
رحیمی گفت: از سوی دیگر احتمال می رود به دلیل محدودیت های ذبح در کشور عربستان تمایل به قربانی کردن در کشور افزایش یابد. با توجه به این شرایط تلاش کردیم تا از سازمان های مختلف در خصوص قیمت دام استعلام و در نهایت در روز عرفه قیمت نهایی را اعلام کنیم.
رحیمی تصریح کرد: امسال دام از اقصی نقاط کشور از جمله استانهای همدان، خراسان، اردبیل، کردستان و قم به جایگاه های تهران عرضه می شود و شهروندان برای اطمینان از سلامت دام می توانند با شماره 55050000 تماس حاصل کنند و در جریان اخرین وضعیت بهداشتی دام ها قرار بگیرند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه از ورود چه تعداد دام به دلیل بیماری ممانعت شده است،اظهارکرد: سال گذشته تعدادی از دام ها پس از ذبح به دلیل بیماری ضبط شدند اما هیچ کدام از این موارد به دلیل ویروس تب کریمه کنگو نبود. دلیل این امر این است که تامین کنندگان می دانند که شهرداری تهران به شدت بر سلامت دام نظارت می کند و اجازه وردود هیچ دام بیماری را به جایگاه ها نمی دهد.
رحیمی با اشاره به انتقاداتی مبنی بر عرضه محصولات تراریخته بدون برچسب در بازارها گفت: هیچ محصول خارجی غیرمجازی در میادین میوه و تره بار عرضه نمی شود و تنها موز، انبه، آناناس و نارگیل براساس ثبت سفارش وارد بازارها می شوند که در این خصوص نیز کنترل لازم برای قیمتگذاری نحوه عرضه صورت می گیرد.
در خصوص عرضه روغن نیز سازمان گمرک و سایر سازمان های تامیین کننده قیمت باید وارد عمل شوند و به نوعی موضوع را ساماندهی کنند، در این زمینه شهرداری مسئولیتی ندارد.
مدیرعامل مدیریت سازمان میوه و تره بار با تاکید بر اینکه در نوسانات قیمت کالاها در بازار تلاش کرده ایم تا حقوق مردم را رعایت کنیم گفت: در حال حاضر قیمت مرغ در شهر حدود 12 هزار تومان است که در بازارهای میوه تره بار به قیمت هفت هزار و نهصد و نود تومان عرضه می شود. تخم مرغ در شانه های سی تایی هم در بازار حدود سی هزار تومان است که در بازار میوه و تره بار 12 هزار و ششصد تومان اعلام شده است.
وی ادامه داد: از دیگر موارد مورد توجه در بازار میوه و تره بار قیمت گوشت است که به صورت لاشه بین 33 و 31 هزار تومان عرضه می شود اما این عدد در شهر بالای چهل و پنج هزار تومان است. در همین رابطه می توان به قیمت ران گوسفند اشاره کرد که قیمت آن در بازار میوه چهل و پنج هزار تومان و در شهر حدود هفتاد هزار تومان است.
رحیمی با اشاره به قیمت دو برابری گیلاس های تک دانه در سطح شهر نسبت به بازار میوه و تره بار در تابستان امسال گفت: در حال حاضر به دلیل مقاومت در برابر افزایش قیمت ها به شدت از سوی بهره بردارها تحت فشار هستیم. با این وجود در رایزنی که با اتحادیه تخم مرغ فروشان داشتیم پیشنهاد کردیم تا برای تنظیم این کالا در بازار فضایی را با حداقل قیمت به آنها اجاره دهیم و تخم مرغ را به جای 22 هزار تومان با قیمت 14 هزار تومان عرضه کنیم که تا کنون با این پیشنهاد ما موافقت نشده است.