بیشتر بدانیم:
آشنایی با رژیم غذایی گیاهخواری
رژیم گیاهخواری به معنی حذف گوشت از سبد غذایی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز گفت: این رژیم غذایی ممکن است پرهیز از غذاهایی مانند لبنیات، تخم مرغ و عسل را نیز شامل شود.
زیبا کجوری از دلایل مهم این گرایش را احترام به حقوق حیوانات و حفظ محیط زیست اعلام کرد و افزود: در گیاهخواری مطلق یا «وگانیسم»، فرد علاوه بر حذف انواع گوشت، فرآوردههای حیوانی مانند لبنیات، تخم مرغ و عسل از سبد غذایی خود، به استفاده از مقادیر زیادی میوه، سبزی برگ دار، غلات کامل، آجیل، دانهها و حبوبات روی میآورد و این روش از بهترین رژیمهای دوستدار قلب و دیابت به حساب میآید.
این کارشناس تغذیه، ادامه داد: در این روش از رژیم غذایی، به دلیل مصرف نکردن محصولات حیوانی، احتمال کمبود ویتامینها و انواع مواد معدنی مانند B۱۲، D، آهن، روی، کلسیم و آمینواسیدهای ضروری افزایش مییابد و استفاده کنندگان از رژیم گیاهخواری برای جبران این ویتامینها و املاح، نیازمند مصرف مکمل هستند.
کجوری اضافه کرد: افرادی که دچار منع استفاده در مصرف سبزی و میوه هستند و همچنین بیماران کلیوی و مصرف کنندگان برخی از داروها، بهتر است با متخصص تغذیه مشورت کرده و از انجام رژیم گیاه خواری کامل، پرهیز کنند.
او با اشاره به تاثیر رژیم گیاهخواری بر کاهش وزن و همچنین پیشگیری و بهبود برخی بیماری ها، توضیح داد: مصرف بالای چربیهای اشباع و خوردن خوراکیهای فرآوری شده و از همه مهمتر، تغییر در سبک زندگی و کم شدن فعالیت بدنی افراد، مهمترین علت عهای چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی و دیگر بیماریهای مزمن هستند که با پرهیز از آنها میتوان به وزنی متعادل دست یافت.
این کارشناس تغذیه توصیه کرد: میتوانیم با استفاده متعادل از تمام گروههای غذایی شامل نان و غلات کامل، انواع گوشت، لبنیات، میوه و سبزی و همچنین رژیم غذایی و تغییر و اصلاح سبک زندگی، جامعهای سالم و پایدار را به ارمغان آوریم.