معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین گفت: بهبود وضعیت مناطق حاشیه نشین نیازمند اجرای برنامههای مداخلهای توسط دستگاههای مختلف است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز قزوین, علیرضا آشناگر در سومین جلسه کارگروه تخصصی ارتقای اجتماعی و فرهنگی ستاد
وی, دستیابی به توسعه شهری پایدار را مستلزم توسعه کاربردی و اجتماعی و فرهنگی مناطق حاشیهنشین عنوان کرد.
معاون سیاسی استاندار افزود: این موضوع از چشم متولیان امور شهری پنهان مانده و در حال حاضر از طرف شهرداریها و شوراهای شهر تمایلی برای ورود به مناطق حاشیهنشین و کار در این مناطق دیده نمیشود.
آشناگر با تاکید بر ضرورت تدوین و اجرای طرحهای اجتماعی و فرهنگی کارشناسیشده برای مناطق حاشیهنشین استان اظهار کرد: بودجه این طرحها میتواند از 2 منبع اعتباری طرح تحول اجتماعی و ارتقای سهم بودجه شهرداریهای بزرگ تامین شود که شهرداری قزوین نیز در گروه دوم ذکر شده قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: یکی از راهکارهای اصلی کاهش معضلات مناطق حاشیهای اشتغالزایی و بهویژه توسعه مشاغل خانگی است.
معاون سیاسی استاندار با بیان اینکه شهرداریها باید با استفاده از ظرفیتهای موجود، بازارهای محلی را برای فروش محصولات خانگی توسعه دهند، تصریح کرد: وجود بازارهای محلی بهخصوص در مناطق حاشیهنشین و پرجمعیت میتواند به اشتغالزایی در این مناطق کمک کند.
آشناگر همچنین منطقه الموت شرقی را یکی از مناطق دارای ظرفیت بسیار خوب در حوزه گردشگری برشمرد .
وی افزود: الموت شرقی با وجود گردشگران زیاد از کمترین امکانات خدماتی و رفاهی بیبهره است.
به گفته معاون سیاسی استاندار؛ واگذاری دریاچه اوان به بخش خصوصی با نگاه صرف کسب درآمد، کمبود مهمانسرا و رستوران عرضهکننده غذای محلی، کمبود خانههای بومگردی سنتی و محلی، نبود استراحتگاههای مناسب و فروشگاههای ارائهکننده محصولات محلی از نقاط ضعف منطقه الموت است.
آشناگر اضافه کرد: خانههای بومگردی موجود نیز اغلب دارای آشپزخانه اوپن، کف سرامیک و مبلمان امروزی بوده و چندان جذابیتی برای گردشگران ندارند.
وی تاکید کرد: می توان با تقویت زیرساختها و توسعه امکانات رفاهی منطقه از طریق جذب گردشگران داخل استان، تهران، کرج و دیگر استانها به بهبود سطح زندگی ساکنان منطقه کمک کرد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار افزود: برای دستیابی به توسعه پایدار محلی باید آموزش مردم منطقه از سوی اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی، فنی و حرفهای، میراث فرهنگی و دیگر دستگاههای مرتبط بهصورت جدی مورد توجه قرار گیرد.
به گفته آشناگر, افراد محلی معمولا توان پرداخت هزینه رفت و آمد را برای مهارتآموزی ندارند.
وی تصریح کرد: باید آموزش به محل سکونت اهالی منتقل شود تا بتوانند محصولات خود را پس از کسب مهارتهای لازم تولید کرده و به بازار عرضه کنند.
وی ,بهبود ارائه خدمات به گردشگران و حل مشکلات زندگی اهالی منطقه الموت را مستلزم مشارکت دهیاریها، بخشداریها و جوانان بومی منطقه، ورود فرماندار به موضوع و تشکیل کارگروه فنی برای احصای مشکلات دانست.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اظهار کرد: در حال حاضر انگیزه متولیان امر برای توسعه گردشگری و تسهیل و رشد مشاغل کوچک بسیار ضعیف است.
آشناگر یکی از مشکلات اصلی حوزه روستایی را سختیهای دریافت وامهای اشتغال روستایی عنوان کرد.
وی گفت: سختگیریهای رایج در پرداخت این وامها موجب راکد ماندن پروژههای اشتغالزایی شده است.
معاون سیاسی استاندار خواستار کاهش ایرادگیریهای اداری و ارائه مشاوره به طرحهای نمونه و متقاضی تسهیلات شد.
آشناگر, گیاهان دارویی را یکی از ظرفیتهای شاخص منطقه الموت برشمرد و ادامه داد: این حوزه میتواند زمینه مناسبی برای بخش اشتغال روستایی باشد.