نشست تخصصی نقش بیوتکنولوژی در طبیعت پاک ، غذای مفید و زندگی سالم در همدان برگزار شد .
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز همدان ، تامین غذای کافی ، سالم و دائمی و حفظ محیط زیست همواره از برنامه های مهم برای داشتن یک زندگی سالم است.
مسئول برگزاری اين همایش گفت : بیوتکنولوژی در بخش کشاورزی توانسته با کاهش میزان مصرف سموم ، غنی سازی محصولات کشاورزی و افزایش بهره وری کمک زیادی به جامعه کند و همین امر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را به برگزاری نشستهای تخصصی با این موضوع در استانهای مختلف از جمله استان همدان وا داشته است.
خانم فرشاد افزود : روشهای مختلف بیوتکنولوژی هم اکنون در تولید محصولات مهم و استراتژیک کشور از جمله برنج ، گندم ، ذرت و پنبه بکار گرفته می شود.
رئیس انجمن ژنتیک ایران هم گفت : ایران در زمینه تولید علم در دهک دوم جهان قرار دارد و کشورهای خاورمیانه که بیشترین صادرات مواد خام اولیه را دارند از حق وتو و عضویت دائم در شورای امنیت محروم هستند .
آقای تولایی با اشاره به خودداری کشورهای برخوردار از فناوریهای نوین از دادن این دانش به دیگر کشورها ، بر ضرورت توجه دانشمندان کشورمان به این علوم و بومی سازی آنها در کشور برای جلوگیری از تهدیدهای دشمنان در زمینه سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد .
وي اضافه کرد : استان همدان هم با تولید حدود ۵ و نیم میلیون تن از ۱۱۸ میلیون تن محصولات کشاورزی کشور از استانهای پیشرو در بهره گیری از علم بیوتکنولوژی است .
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان نیز گفت : بیش از ۳ هزار طرح تحقیقاتی در زمینه های گندم ، سیب زمینی ، گردو و محصولات دیگر در استان همدان در حال اجراست که همه با بهره گیری از روشهای نوین کشاورزی و بیوتکنولوژی است .
آقای اسدیان افزود : افزایش عملکرد ، خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک و جلوگیری از وابستگی به بیگانگان از دستاوردهای مهم بهره گیری از علم بیوتکنولوژی است .