در حالیکه مدیران کل غله و استاندارد استان آرد قم را دارای استانداردهای لازم می دانند، رئیس اتحادیه صنف نانوایان کیفیت آرد قم را مطلوب نمی داند.
وی با اشاره به اینکه کیفیت آرد تقریبا نیمی از کیفیت نان را تشکیل میدهد افزود : ۳۰ درصد مهارتهای نانوا و ۲۰ درصد دستگاهها و تجهیزات نانوایی ها دیگر عوامل کیفیت نان است.
زارعی خاطر نشان کرد : ۵ کارخانه تولید آرد برای نانوایی های دولتی استان وجود دارد که کیفیت آنها یکسان و برابر نیست و نانوایی ها نیز حق انتخاب آرد با کیفیت تر را از کارخانه مورد نظر ندارند .
وی استاندارد نبودن میزان سبوس آرد در نانوایی های آزاد پز را یادآوری کرد و گفت : حتی در برخی نانوایی های سنگکی آزاد پز ، از آرد نان های دیگر استفاده می شود.
مدیر کل غله استان در گفتگوی تلفنی با برنامه گفتگوی خبری سیمای مرکز قم شاخصهای کیفیت آرد قم را مطابق با استانداردها بیان کرد و گفت : میزان سبوس موجود در نانوایی های سنگک دولتی بین ۸ تا ۱۲ درصد است که در دو سال گذشته این مقدار بالای ۱۸ درصد بوده و مطابق با استانداردها نبوده است.
رادمنش افزود: از سال ۱۳۹۳ سیاست های کشور بر اساس برنامه ریزی پویا و پایا به سمت خودکفایی در گندم حرکت کرده و از سال ۹۵ تا به امروز هیچ گندمی به کشور وارد نشده است.
فرزانه مدیرکل استاندارد استان نیز در ارتباطی تلفنی گفت: کیفیت آرد قم استانداردهای لازم را دارد.
رئیس اتحادیه صنف نانوایان اما در واکنش به صحبت های مدیران کل غله و استاندارد گفت: اگر بنا بر گفته دوستان کیفیت آردی که به دست نانوا میرسد مطلوب است پس چرا بیشتر نانوایی ها و شاطر ها با آن مشکل دارند و از کیفیت آن گلایه مندند و در مقابل مردم نیز همیشه سخن از کیفیت پایین نان به میان میآورند؟
زارعی در پایان به برخی مشکلات نانوایان مانند دستمزد پایین ، افزایش حق بیمه ، افزایش هزینه های دریافت کارت بهداشت و قیمت حامل های انرژی برای مصرف نانوایی ها اشاره کرد و یادآور شد : امیدواریم با نرخ گذاری مناسب مراجع قانونی در قیمت نان ، شاهد رضایتمندی نانوایان و شاطر ها باشیم .