رئیس اسبق سازمان بهزیستی کشور گفت: انقلابیون از بطن جامعه و قشر محروم بودند، به همین دلیل بلافاصله پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نهادهای حمایتی همچون کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی تأسیس شد.
وی با اشاره به اینکه کشورهای معدودی در جهان، دارای قانون حمایت از معلولان هستند که ایران یکی از آنهاست، افزود: یکی از بندهای این قانون، مناسب سازی معابر برای حضور معلولان و سالمندان در جامعه است و مورد دیگر نیز فراهم سازی اشتغال آنهاست که در این زمینه سهمیههایی برای جذب و استخدام آنان در دستگاهها وجود دارد.
وی گفت: امروز ۲ هزار و ۲۰۰ مرکز توانبخشی دولتی و خصوصی و ۲۴ هزار مرکز خدمات اجتماعی و توامندی مردمی به معلولان و سالمندان، خدمات ارائه میکنند.
رئیس اسبق سازمان امداد و نجات هلال احمر افزود: فعالیت اورژانس اجتماعی یکی از افتخارات جمهوری اسلامی است که فقط در ۴ یا ۵ کشور جهان رواج دارد.
وی با اشاره به اینکه خدمات درمانی ارائه شده به معلولان، جانبازان توسط نظام پزشکی ایران در تراز جهانی است، گفت: در زمینه توانبخشی و تولید پروتزهای مورد نیاز خدمات مناسبی به این قشر ارائه میشود به طوری که برخی از کشورها از تجربیات ما در این زمینهها استفاده میکنند.
اسفندیاری افزود: در سالهای اخیر، ۹۷ واحد مسکونی به معلولان و زنان سرپرست خانوار بهزیستی ارائه و تعداد زیادی واحد مسکونی نیز در اختیار افراد تحت پوشش کمیته امداد قرار داده شده است.
رئیس اسبق سازمان بهزیستی کشور گفت: برخی از نهادهای خدماتی ایران در سطح جهان مانندی ندارند، به طور مثال میتوان به سازمان بهزیستی اشاره کرد که توسط شهید فیاض بخش با برنامه ریزی مدون، برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و معلولیت راه اندازی شد.