با قدمتي بيش از سه هزار سال پيش،
کشف دیوار باستانی در پرو
باستان شناسان موفق شدند یک دیوار باستانی حاوی چندین نقش برجسته را در پرو کشف کنند که به قدیمی ترین تمدن در قاره آمریکا تعلق دارد.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري فرانسه ؛ باستان شناسان موفق شدند یک دیوار باستانی حاوی چندین نقش برجسته را در پرو کشف کنند که به قدیمی ترین تمدن در قاره آمریکا تعلق دارد.
دیوار محل قرار گرفتن این نقش برجسته ها حدود 3800 سال قدمت دارد و نقش چند مار و سر انسان روی آن دیده می شود. ارتفاع این دیوار یک متر و طول آن دو متر و 80 سانتی متر است. منطقه باستانی محل کشف این دیوار، «ویچاما» نام دارد و در شمال لیما پایتخت پرو قرار گرفته است.
بر اساس اعلام باستان شناسان، نقش برجسته های این دیوار، حامل معنای باروری زمین است. مار نماد خدایگان آب است که در زمین نفوذ می کند و امکان باروری دانه ها را فراهم می سازد.
منطقه باستانی ویچاما در ساحل رودخانه هواورا قرار دارد و برخی اماکن باستانی کشف شده در این منطقه به دوره پیش از سفال (سه هزار تا 1800 قبل از میلاد) باز می گردد.
کاوش های باستان شناسی در این منطقه از سال 2007 آغاز شد. تمدنی که نقش برجسته های مذکور به آن تعلق دارد، پنج هزار سال قدمت دارد و قدیمی ترین تمدن در قاره آمریکا است. به گفته کارشناسان، کاوش ها در منطقه باستانی ویچاما در آینده ادامه خواهد داشت، زیرا هنوز مشخص نیست چه بر سر ساکنان این منطقه و فرهنگ آنها آمده است. ساکنان این منطقه پس از 300 سال و بعد از غلبه کردن بر قحطی که سرتاسر منطقه را فرا گرفته بود، به دیگر مناطق کوچ کردند.
منطقه باستانی ویچاما در سال 2015 نیز خبرساز شد. در آن سال، کاوشگران توانستند دیوار دیگری را در این منطقه کشف کنند که دارای نقش برجسته چند جسد با شکم های خالی و چشمان بسته بود. اشاره این نقوش به مرگ مردم بر اثر قحطی بود که در منطقه شایع شد.