اروند، بهمنشیر و کارون، سه رودخانه زیبا و خروشانی که برمودای شناگران بی احتیاط شده اند و همچنان قربانی می گیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آبادان، "هوا گرم و دما بالای 50 درجه بود ، سرِ ظهر با محمد و احسان سوار دوچرخه از جاده ساحلی به سمت خونه می رفتیم، باد داغ و سوزانی که به سر و صورتمون می خورد ناخودآگاه ما رو به سمت رودخونه می برد."
این چند جمله رو که گفت، ناخودآگاه سکوت کرد، سکوتی که به نظر از پشیمونی ناشی می شد، علی اشک چشماشو پاک کرد و ادامه داد" مَدّ آب بدجوری هوای آبتنی رو به جونمون انداخته بود، دوچرخه و وسایلمون رو زیر پل رها کردیم و با استفاده از فرورفتگیهای دیواره از پل بالا رفتیم و با شمارش معکوس پریدیم تو آب، اما وقتی از زیر آب بیرون اومدم نه خبری از احسان بود و نه خبری از محمد، هرچی صداشون کردم بالا نیومدن. اولش گفتم اینا باز شوخیشون گرفته، اما خبری نشد، نگران شدم هر چی صدا زدم جوابی نشنیدم، ترسیده بودم با عجله رفتم موبایلمو برداشتم و به اورژانس و آتش نشانی زنگ زدم...
این حادثه تو همون دقایق اولیه از طرف آتش نشانی به ما هم اطلاع داده شد، ما وقتی رسیدیم که غواصا جست و جو رو شروع کرده بودن؛
شهرام شهریار، پزشک اورژانس کنار علی روز زمین زانو زده بود و داشت فشارشو می گرفت، یادمه نگاه سرزنش واری به علی انداخت و گفت: آخه جوون مگه شما نمیدونید آب رودخونه های ما تاریکه، چرا میاید اینجا شنا می کنید مگه استخر توی شهر نیست؟
مسعود آرام کارشناس آتش نشانی هم سری به نشونه تاسف تکون می داد و می گفت: این رودخونه ها سالهاست نیاز به لایروبی اساسی داره، گل، لجن و تیکه های آهن باقی مونده از شناورهای مغروقه توی رودخونه ها سبب این تاریکی شده، می دونی پیدا کردن دوستات چه کار سختیه.
به عنوان خبرنگار باید بگم اون روز یکی از بدترین روزای زندگیم بود خیلی بد بود...
فردای حادثه تحقیقاتم را ادامه می دهم فرحانی پور رییس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی آبادان می گوید: هر سال به طور میانیگن بیش از 130 نفر در آبهای تاریک رودخانه ها، کانالهای کشاورزی، دریاچه های مصنوعی و پشت سدهای خوزستان غرق می شوند که 75 درصدشان بومی هستند و مابقی مسافر.
یادم آمد سلطانی فر وزیر ورزش و جوانان در نشست ساماندهی سواحل کشور می گفت: استان خوزستان در پنج سال اخیر با بیش از 800 مورد مرگ در سواحل آبی، بیشترین آمار غرق شدگان در بین استان های ساحلی کشور را به خود اختصاص داده.
در واقع سالهاست که آبهای تاریک خوزستان با آمار بالای غرق شده ها، استان ما رو در صدر جدول غرق شده های کشور و حتی بالاتر از دو استان مازندران و گیلان قرار داده.
این حوادث در حالی اتفاق می افتد که بنابر اعلام فدراسیون نجات غریق و غواصی در استان خوزستان حدود 110 استخر و 1800 نیروی متخصص نجات غریق فعال هستند.
به سراغ رییس هلال احمر خوزستان می روم، علی خدادادی می گوید: با توجه به وسعت سواحل، طبیعی است که امکان نظارت بر طول همه رودخانه ها وجود ندارد، دست روی دست گذاشتن راه چاره نیست باید کاری کرد.
در گفتگو با فرزاد کنعانی مربی شنا پرسیدم علت این غرق شدگیهای ناگهانی آنهم با وجود تسلط افراد به دست شنا چیه؟ کنعانی معتقده یکی از عوامل غرق شدگی گرفتگی عضلاته، علتی که در واقع در فضای باز بر اثر اختلاف دمای آب و هوای بیرون به وجود میاد، در استخرهای استاندارد این دما کنترل میشه .
حسین لطفی قهرمان اسبق شنا و غریق نجات پیشکسوت، راهکارهای کاهش آمار بالای غرق شدگی را اینگونه بیان می کند: ابتدا فرهنگسازی و سپس ساماندهی سواحل، ساخت و تجهیز پایگاه هاى امداد و نجات در کنار رودخانه ها، ایمن سازى و همسان سازی سواحل و حصارکشی و آگاه سازی دانش آموزان از خطراتِ شنا در رودخانه و البته لایروبی رودخانه ها.
بعد از چند روز دوباره به علی سر زدم تا از احوالش باخبر بشم، علی تا منو دید یه نکته گفت که مشخص بود خیلی فکرشو مشغول کرده. علی می گفت: بارها " شنیده بودم که غرق شدگیها بیشتر در زیر تابلوهای هشدار اتفاق میافته !!! از این ناراحتم که اون روز وقتی برای شنا رفته بودیم تابلو رو دیدیم اما فقط خندیدیم".
مریم مطرق آبادانی - خدیجه تقیان