آیت الله مکارم شیرازی گفت: آنچه امروز پيشرفت کشور را با کندي مواجه کرده است نبود ارز، سکه و طلا نيست بلکه ضعف مديريت است.
آيت الله مکارم شيرازي در ادامه با اشاره به بسترهاي فراهم شده در جهان وظيفه حوزه هاي علميه را در اين شرايط بسيار مهم و حياتي توصيف کرد و يادآور شد :شما حوزويان امروز وظيفه سنگيني در انتقال پيام تشيع به تشنگان معارف اهل بيت داريد.
این مرجع تقلید جهان امروز را جهان در جستجوي مکتب دانست و گفت:امروز دنيا از مادي گري خسته شده و به دنبال ديني است که به نيازهايش پاسخ دهد.
آيت الله مکارم شيرازي تشکيل حوزه هاي علميه خواهران را از برکات انقلاب اسلامي عنوان کرد وگفت: اين نهاد انقلابي با تربيت خواهران مبلغه نقش زيادي را در ارتقا باورها و اعتقادات ديني خانواده ها داشته است.
وي در ادامه بر تدوين نظام آموزشي واحد در حوزه هاي علميه ي خواهران و برادران، استقلال حوزه ها و عدم وابستگي به دولت وارتقا آموزش هاي سياسي و اجتماعي طلاب براي جلوگيري از ورود جريان نفوذ را از بايسته هاي حوزه هاي علميه برشمرد.
مسئول اجلاس هم نقش حوزه در پيشگيري و کاهش آسيب هاي اجتماعي را موضوع همايش چهاردهم اعلام کرد و گفت: در اين اجلاس سه روزه به دنبال ارائه راهکارهايي هستيم که به يک نظام آموزشي و برنامه ريزي در تراز حوزه چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي برسيم.
حجت الاسلام واحدي افزود: در اين اجلاس کميسيون هاي سيزده گانه در موضوعات مختلف فرهنگي ،آموزشي و پژوهشي با حضور مديران و کارشناسان مدارس علميه برپا مي شود تا با بررسي مشکلات ،نقاط ضعف را حذف و به جاي آن توانمندي و ظرفيت ها جايگزين شود.