با هدف تبرئه عربستان از حمایت از گروه های تکفیری؛
شبکه العربیه و حمایت بی شرمانه از جنایات سعودیها
مقاله نويس العهد تاکيد کرد شبکه تلويزيوني العربيه وابسته به سعودي ها به عنوان يک ماشين رسانه اي، تلاش مي کند تا بر جنايات وقيحانه عربستان در منطقه سرپوش بگذارد.
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صدا و سيما؛ پایگاه العهد، با ذکر نمونه گزارشهایی از شبکه تلویزیونی سعودی العربیه در سرپوش گذاشتن بر جنایات این کشور، این شبکه را به حمایت بی شرمانه از جنایات سعودی ها متهم کرد.
پایگاه اینترنتی العهد لبنان، در مطلبی به قلم نورالهدی صالح نوشت: هنوز خون کودکان یمنی در صعده خشک نشده است که ماشین رسانه ای عربستان سعودی شروع به دروغ پراکنی درباره این موضوع کرد؛ به گونه ای که با تمام وقاحت، خود را از ارتکاب کشتاری که به شهادت پنجاه و یک تن از جمله چهل کودک و همچنین زخمی شدن هفتاد و نه نفر دیگر از جمله پنجاه و شش کودک بیگناه شد، کنار کشید. در عین حال جنایتش را توجیه کرد و گفت در چارچوب عملیات نظامی مشروع بر اساس قوانین بین المللی به شمار می آید.
جالب اینجاست که العربیه گزارش خود درباره این موضوع را «کودکان یمن، قربانیان حوثی» نامید، گویی که دلش برای کودکان یمن می تپد، در حالی که تلاش می کند خود را از این کشتار در برابر افکار عمومی آن هم به بهانه «نقضهای حوثی ها در جذب سرباز از میان کودکان» تبرئه کند. این شبکه برای حمایت از گفته های دروغین خود به گزارشهای سازمانهایی حقوقی رجوع کرد که ادعا می کنند یک سوم از جنگجویان از کودکان هستند.
به نظر می رسدجذب سرباز از میان کودکان، بخش مهمی از تبلیغات جهت داری است که عربستان آن را به نفع خود و با هدف نشان دادن ادعای توهم آلودی که از آن به عنوان "وحشیگری حوثی ها" نام می برد, به راه می اندازد.
نمونه دیگر، گزارشی است که العربیه آن را در روز پنج شنبه شانزدهم اوت 2018 در بخش خبری ساعت چهار عصر پخش کرد. در این گزارش، خبرنگار در منطقه حیران با سه کودک از میان ده کودکی که در برابر دوربین ایستاده اند و بنا به گفته خبرنگار، هیچ کدامشان بیش از پانزده سال، سن ندارند، گفتگو می کند و آنها نیز از تلاشهای حوثی ها برای اعزام کودکان به نبردها و تغییر برنامه های درسی آنان و هدف گرفتن خانه هایشان صحبت می کنند. البته این مسئله برای کسی که ید طولایی در ساخت فیلمهای سطح بالا و با کیفیت برای تزویر حقایق دارد، اصلا عجیب نیست.
اگر شبکه العربیه و بخشهای خبری پی در پی و اخبار تکراری آن را دنبال کنید، از این نمونه ها بسیار زیاد است و شاید در تکرار این اخبار، روشی پوشیده و مخفی برای تثبیت مفهوم آنها در ذهن مخاطب نهفته است. همچنین چیزی که در العربیه به چشم می خورد، چسباندن اخبارش به گزارشهای سازمانهای حقوقی و جهانی است، که البته معلوم نیست آنها را از کجا آورده است.
عربستان، در چارچوب تبرئه خود از حمایت از گروه های تکفیری، بار دیگر در بخش خبری ساعت چهار عصر خود، ایران را بر اساس گزارشهایی بین المللی به ارتباط با القاعده، و همچنین قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران را به ارتباط با داعش و القاعده متهم می کند. این ادعاهای پوچ و واهی، هیچ هدفی جز تغییر نگرش افکار عمومی نسبت به محکوم کردن عربستان ندارد. حتی منابعی که به آنها رجوع و استناد می کند، غیر موثق به نظر می رسند، مانند «به گفته کارشناسان، یا «بر اساس گزارشها».
اقدامات العربیه به همینجا ختم نمی شود و حتی به نشر اخباری که فکر می کند ممکن است به ایران ضربه بزند، مبادرت می ورزد، مانند انتشار ویدئویی از پلیسی که یک دست فروش را در ایران به باد کتک می گیرد. همچنین اقدام به جعل اخبار می کند، مانند خبری که روز گذشته درباره (به زعم خودشان)، پسر شاه ایران، پخش کردند که وی از ایرانیان می خواهد کشورشان را پس بگیرند.
اکنون دیگر کاملا روشن شده است که هر کشوری که با عربستان سعودی مخالفت کند، العربیه برای لطمه زدن به چهره آن کشور، سیل اخبار مهم و غیر مهم و دروغ را روانه آن کشور می کند تا از آن طریق نگاه افکار عمومی را که اقدامات عربستان را محکوم می کنند، از موضوع اصلی پرت کند. این همان چیزی است که در گزارشهای اخیر العربیه درباره بحران بوجود آمده بین عربستان و کانادا به نمایش درآمد؛ گزارشهایی درباره عدم شفافیت کانادا در برخورد با زندانیان این کشور که بسیار خنده دار و مسخره هستند.
از طرف دیگر، عربستان در بخشهای خبری شبکه العربیه، به عنوان یک خیرخواه و یاریگری که همتایی ندارد، نشان داده می شود . همانطور که به طور آشکار از حج برای ترمیم چهره خود سوء استفاده می کند، به گونه ای که العربیه، همواره بر مهمان نوازی بی حد و حصر سعودی از حجاج همه کشورها بدون تفاوت قائل شدن میان آنان و تامین اسباب راحتی آنان تاکید می کند. امسال نیز شاهد تاکید و توجه ویژه به این مسئله در العربیه هستیم، بویژه از طریق تاکید بر خوشآمدگویی به حجاج قطری در پی بحران بوجود آمده بین کشورهای عربی با قطر.
در همین چارچوب، العربیه روز گذشته گزارشی را در بخش خبری صبحگاهی خود پخش کرد که در آن هدایایی که عربستان به حجاج فلسطینی و تعامل ویژه با آنان و چادرهایی که برای آنها فراهم کرده است، نشان داده شد و هدف از آن این است که بگوید عربستان حامی قضیه فلسطین و فلسطینیانی است که نزدیکان خود را در جنگ از دست دادند. این در حالی است که می خواهد بینندگان فراموش کنند که عربستان، اسرائیل را به رسمیت شناخته و در برهه هایی حساس و سرنوشت ساز، در کنار این رژیم، علیه ملت برادر فلسطین ایستاده است.
همچنین باید خاطر نشان کرد که بهره برداری از موضوع حج برای ترمیم چهره عربستان از گزارشهای العربیه گذشته است و به برخی از رسانه های عربی و حتی لبنانی دیگر نیز سرایت کرده است. همه اینها به حمایت از عربستان در محقق ساختن هدفش کمک می کند و آن چیزی نیست جز ترمیم چهره خود و بیرون رفتن از باتلاق خونی است که خود را در آن گرفتار کرده است.