طعمه معامله گران قرن برای شکار حماس ، قطر و ترکیه
منابع خبری از پیشرفت مذاکرات حماس و رژیم صهیونیستی با وساطت مصر خبر می دهند و گفته می شود این مذاکرات به یک توافق و تفاهم دو مرحله ای منتهی شده است که مرحله اول به اجرا گذاشته شده است.
توافق ها شش بند اصلی دارد که شامل آتش بس کامل، بازگشایی گذرگاه ها، توسعه مناطق ماهیگیری، تامین نیازهای انسانی و بهداشتی، حل موضوع اسرا و مفقودان و بازسازی ساختارهای زیربنایی در نوار غزه با حمایت مالی خارجی و نیز مذاکره درباره یک اسکله دریایی می شود.
در اینکه مردم تحت محاصره غزه به ایجاد گشایش هایی جهت کاهش فشارها نیاز دارند هیچ تردیدی نیست اما متاسفانه این توافق به گونه ای مهندسی شده که در ازای کاهش نسبی و مقطعی فشارها بر حدود دو میلیون فلسطینی ساکن غزه ، فشارها را بر نزدیک به دو میلیون فلسطینی ساکن اراضی اشغالی سال 1948 موسوم به اسرائیل و یا بیش از سه میلیون فلسطینی ساکن کرانه باختری در راستای مصوبه جدید پارلمان صهیونیستی مبنی بر تشکیل دولت خالص یهودی و گسترش مرزهای آن به داخل اراضی اشغالی سال 1967 از جمله کرانه باختری افزایش می دهد و از این دید توافق و یا تفاهم اخیرحماس با تل آویو بر خلاف منافع کلان مردم فلسطین است و بر همین اساس حتی امکان دارد حماس از سوی فلسطینی های اراضی 48 و 67 به خیانت متهم شود . از این رو امکان دارد این توافق در مقطع کنونی که راستگرایان حاکم بر تل آویو و کاخ سفید پروژه هایی چون تشکیل دولت خالص یهودی و یا معامله قرن را در سر دارند به نفع سیاست های این راستگرایان افراطی تمام شود.
از طرف دیگراین توافق به گونه ای طراحی و مهندسی شده که حامیان منطقه ای حماس از جمله قطر و ترکیه را (که پیش از این در پروژه ناکام اخوانی کردن منطقه مشارکت داشتند ) به نوعی زیر چتر طراحان معامله قرن قرار دهد و آنها را با خود در این پروژه همراه سازند.
تعهد قطر به تامین مالی پروژه بازسازی غزه می تواند سرآغازی برای این حرکت باشد. پیش از این کشورهایی مانند عربستان و امارات در پروژه معامله قرن بکار گرفته شده بودند اکنون برای ورود قطر نیز به این طرح زمینه چینی می شود و به نظر می رسد در گام بعدی برای ورود ترکیه بستر سازی خواهد شد و این احتمال وجود دارد که اساسا افزایش فشارهای اقتصادی اخیر بر ترکیه با تعقیب چنین هدفی همراه باشد که در چند روز اخیر با کاهش بی سابقه ارزش پول ملی این کشور همراه شده و در نهایت با اعلام آمادگی قطر برای سرمایه گذاری 15 میلیارد دلاری جلوی سقوط ارزش لیر ترکیه گرفته شد و ثبات نسبی یافت .
-------------------------
احمد کاظم زاده