دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد از وجود حدود 80 هزار مسجد در کشور خبر داد.
وی افزود: این نبود حیات به سبب نبود روحانی در محل است هرچند تاکنون 500 خانه عالم به منظور اعزام روحانیان از حوزه های علمیه به مساجد سراسر کشور ایجاد شده است، اما کماکان برای فعال سازی مساجد نیاز به مشارکت مردم و حمایت شهرداری و دولت وجود دارد.
ارزانی درباره کارکردهای متعدد مساجد نیز گفت: کارکردهای عبادی ( برپایی نماز جماعـت، اعتکاف و قرائت قرآن )،کارکرد آموزشی ( تا قرن پنجم هجری مساجد اولین و موثرترین نهاد آموزشی جهان اسلام بوده اند)، کارکرد زیستی و اجتماعی ( با هدف تعامل مسجد با همسایگان و حضور همسایگان مساجد; چهل خانه تا مسجد) ، کارکرد حقوقی و قضایی ( نماد دکه القضا در مسجد کوفه)، کارکرد تبلیغی و اطلاع رسانی (خطبه خوانی و اذان های بیگاه به منظور اطلاع رسانی در صدر اسلام) ، کارکرد سیاسی ( مسجد سنگر است و خنثی کردن توطئه های دشمن و استفاده از حضور جمعی در مساجد ) ، کارکرد صیانت شهری ( تعامل متقابل مسجد و همسایگان به منظور حل مسایل شهری و همچنین مباحث و مشکلات شخصی ساکنان محل) و کارکرد نظامی ( اعزام نیروها به دفاع مقدس و آموزش ها و تمرینات نظامی ) از جمله این کارکردهاست.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: این کانون ها به منظور مقابله با تهاجم فرهنگی دشمن از سال 71 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید .
وی افزود: اکنون 26 سال از فعالیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد می گذرد و 24 هزار کانون فعال در مساجد کشور داریم.
ارزانی گفت: 20 هزار و 500 کانون در شبکه مجازی این کانون ها به صورت رسمی نامنویسی کرده اند که با تعامل و اطلاع رسانی از فعالیت های یکدیگر به هم افزایی می پردازند.
دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد افزود: بر اساس مصوبه سال 71 شورای عالی انقلاب فرهنگی باید شورایی با حضور وزرای آموزش و پرورش ، فرهنگ و ارشاد اسلامی ، ورزش و جوانان و همچنین مسئولان نهادهای مرتبط مانند سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه های علمیه تشکیل می شد که متاسفانه تا اسفند 96 تشکیل نشد اما از بیست و پنجمین سالگرد کانون های فرهنگی هنری مساجد تا شهریور امسال چهار جلسه برگزار شده است .
وی اضافه کرد: این شورا به عنوان اتاق فکر کانون های فرهنگی هنری مساجد موجب هم افزایی در فعالیت نهادهای مختلف و پیشگیری از موازی کاری در مساجد خواهد شد.
ارزانی گفت : استفاده از هنر متعالی که موجب تعالی افراد شود در کانون های فرهنگی هنری مساجد از اولویت هاست و زمینه تبدیل مساجد به عنوان پایگاه های اتحاد جهان اسلام را فراهم می آورد، به گونه ای که مساجد جایگاه اساسی و مکان وحدت در جهان اسلام باشد.