جلسه کمیسیون دائمی شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری (عتف) با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در محل دبیرخانه این شورا تشکیل شد.
مسعود برومند افزود: یکی دیگر از موضوعات مطرح شده در این جلسه، ادغام کمیسیونهای تخصصی این شورا بود تا این کمیسیونها منسجمتر فعالیت کنند و همچنین مشخص شود که در چه حوزههایی فعالیت کنند.
وی گفت: در این جلسه پیشنهاد شد کمیسیونهای فرهنگ و تمدن، کمیسیون علوم انسانی و اجتماعی و همچنین کمیسیونهای حقوق قضایی و اقتصاد هر کدام به صورت یک کمیسیون ادغام شوند.
برومند افزود: موضوع دیگری که در این جلسه مطرح شد، برنامه پژوهش فناوری بود و درخصوص پیشنهادهای دبیرخانه در این باره بحث و تبادل نظر شد.
وی گفت: درخصوص تهیه برنامه عملیاتی پژوهش فناوری پنج ساله و یک ساله به این نتیجه رسیدیم که در این باره باید کار کارشناسی بیشتری انجام شود.
برومند افزود: در جلسه امروز مصوب شد که کمیسیونهای تخصصی باید در خصوص چالشهای ملی که هم اکنون وجود دارند تمرکز کنند و برنامههای اجرایی برای رفع این چالشها داشته باشند.
وی گفت: چالشها و مشکلاتی که کمیسیونها باید روی آنها متمرکز شوند شامل انرژی، بهینه سازی، آب، سلامت، محیط زیست و مشکلات اجتماعی است.
برومند افزود: در خصوص بودجه برای رفع این مشکلات نیز با سازمان برنامه و بودجه مذاکره خواهیم کرد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره طرحهای کلان ملی گفت: هم اکنون ۲۴ طرح باید اجرایی شوند و برنامه اجرایی و شرح خدمات آنها نیز مشخص است و هم اکنون موضوع شرح خدمات دقیق آنها را که باید توسط دستگاهها مشخص شود، پیگیری میکنیم تا این طرحها بر اساس برنامه زمان بندی به نتیجه برسد.
برومند افزود: این طرحها بیشتر مرحله مطالعاتی را طی کرده اند و هم اکنون در مرحله طراحی اولیه هستند.
وی گفت: یکی از این طرحها در خصوص تهدیدات بیولوژیک مقرر شده است که وزارت علوم پیگیری کند.
برومند افزود: این طرحها در گذشته از بودجه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری استفاده میکردند، اما هم اکنون دستگاه ها و نهادها باید بودجه آنها را تامین کنند.
وی گفت: بودجه شورای عتف حدود ۶ میلیارد تومان است.