موشک جدید هسته ای چین تهدیدی برای پایگاه نظامی آمریکا در گوآم
دی اف-26 که از این پس عملیاتی است، سه هزار تا چهار هزار کیلومتر برد دارد و می تواند کلاهکی هسته ای یا متعارف را به وزن هزار و دویست کیلوگرم و هزار و هشتصد کیلوگرم را حمل کند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، موشک چینی دی اف-26 با برد سه هزار تا چهار هزار کیلومتر می تواند کلاهکی هسته ای یا متعارف را به وزن هزار و دویست کیلوگرم تا هزار و هشتصد کیلوگرم حمل کند که به معنای آن است چین می تواند پایگاه آمریکایی گوام را در صورت جنگ هدف بگیرد یا از این موشک برای هدف گرفتن ناوهای آمریکایی در دریا استفاده کند.
آوریل گذشته، ارتش چین به یک موشک بالستیک میانبرد جدید مجهز شد که قابلیت حمل یک موشک هسته ای یا متعارف را دارد. این موشک پیشرفته دانگ-فنگ 26 Dong-Feng 26 یا دی اف-26 DF-26 نام دارد. مجله نشنال اینترست در این باره مقاله ای تحت عنوان «مشکل دوگانه: این موشک چینی می تواند میلیون ها نفر را بکشد یا یک ناو هواپیمابر را غرق کند» نوشت. این مجله با استناد به اظهارات وو چیان سخنگوی وزارت دفاع چین چهار ویژگی کلیدی موشک دی اف-26 و مفهوم آن برای توانمندی های نظامی چین را برشمرد. سخنگوی وزارت دفاع چین گفته بود: «نخست آنکه، این موشک به نحوی مستقل توسط چین طراحی شده، توسعه داده شده و ساخته شده است و چین کل حقوق مالکیت معنوی آن را داراست. دوم آنکه، این موشک می تواند همزمان کلاهک های متعارف و هسته ای را حمل کند که قادرند ضد حملات هسته ای سریع و حملات دقیق میان برد و دور برد انجام دهند. سوم آنکه این موشک می تواند همزمان به اهداف مهم روی زمین و روی کشتی های متوسط و بزرگ در دریا حمله کند. چهارم آنکه، چند فناوری جدید در توسعه این موشک به کار رفته است، موضوعی که به افزایش استفاده از این موشک و بهبود تلفیق و شبیه سازی رایانه ای آن کمک کند.» سخنگوی وزارت دفاع چین در عین حال تأکید کرد که چین به سیاست اولویت نداشتن استفاده از سلاح هسته ای پایبند است. دی اف-26 که از این پس عملیاتی است، سه هزار تا چهار هزار کیلومتر برد دارد و می تواند کلاهکی هسته ای یا متعارف را به وزن هزار و دویست کیلوگرم و هزار و هشتصد کیلوگرم را حمل کند. نشنال اینترنت افزود این بدان معناست که چین می تواند مستقیما پایگاه نظامی آمریکا را در جزیره گوام هدف قرار دهد یا از این موشک برای هدف گرفتن ناوگان ناوهای هواپیمابر آمریکایی با پیشران هسته ای از کلاس نیمیتز و فورد استفاده کند. نشنال اینترنت خاطر نشان کرد دو نسخه از این موشک وجود دارد که عبارت است از دی اف-26 ای و دی اف-26 بی، با کلاهک ها و سامانه های هدایتگر مختلف. یک نسخه احتمالا برای رسیدن به اهداف ثابت روی زمین طراحی شده و احتمالا مجهز به کلاهک هسته ای یا متعارف دو برابر شده، است. با این وجود، نسخه این موشک بالستیک که برای هدف گرفتن اهداف زمینی و دریایی باید فوق العاده دقیق باشد اما شیوه هدف گرفتن یا هدایت شدن این موشک مشخص نیست. در هر صورت، زنجیره تخریب موشک احتمالا فوق العاده طولانی و پیچیده است. تاکنون، به نظر نمی رسد که این سلاح علنا بر ضد یک هدف متحرک در دریا آزمایش شده باشد.