مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار کشور از نانوایی های خوزستان خواست از افزودن سبوس به آرد در هنگام پخت نان خودداری کنند چون خطرات بهداشتی برای سلامت شهروندان به دنبال دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان ، سیاوش حسین پور افزود: برخی نانوایی ها سبوس را به صورت فله ای از کارخانه های آرد خریداری و به آرد مصرفی خود اضافه می کنند که این کار به هیچ وجه بهداشتی نبوده و ممکن است آلودگی شیمیایی ، میکروبی و قارچی در پخت نان ایجاد شود.
وی سبوس گیری بیش از اندازه از آرد توسط کارخانه های آرد را از معایب آرد توزیع شده در نانوایی های خوزستان بیان کرد و گفت: در صدد هستیم تا میزان سبوس گیری از آرد را کاهش دهیم تا بروز بیماری های غیرواگیردار کاهش یابد.
مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه چهار کشور ادامه داد: با توجه به اینکه الگوی مصرف در کشور ما بر پایه غلات به ویژه نان بنا شده است و از گذشته های دور تولید غلات به عنوان اصلی ترین تولیدات کشاورزی در کشور بوده و از این رو نان بیشترین مصرف را در بین مردم دارد و لازم است نظارت بهداشتی بر این فرآورده مهم افزایش یابد.
سبوس به عنوان پوشش خارجی دانه گندم ، یکی از فرآورده های فرعی کارخانه های آرد است. سبوس وزن زیادی نداشته ولی حجم آن زیاد و الیاف خام آن حدود 12 درصد است و به طور میانگین از هر یکصد کیلوگرم گندم برای تولید نان 15کیلوگرم سبوس تولید می شود.
سبوس گندم بیشتر مصرف دامی دارد ولی برخی نانوایی ها با افزودن سبوس به اعتبار اینکه خاصیت غذایی بالایی دارد مشتریان زیادی را برای نان تولیدی جلب کرده اند.
بسیاری از شهروندان خوزستانی در سال های اخیر از کیفیت پایین نان ، استفاده از ماده شیمیایی جوش شیرین و نبود تنوع در پخت نان گلایه داشته اند.