اشیای بدست آمده از فصل دوم کاوش های محوطه باستانی هزاره اول قبل از میلاد در استرک و جوشقان کاشان در موزه ملی کاشان به نمایش گذاشته شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اصفهان؛ رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان کاشان گفت: دراین فصل کاوش 35 ظرف سفالی در شکل های مختلف و همچنین ظروف منقاردار، دسته دار و سرمه دان به دست آمده است.
محسن جاوری افزود: مهره هایی از جنس سنگ از جمله صدف و عقیق و همچنین اشیاء فلزی شامل سنجاق ها و النگوهایی از جنس مفرغ از دیگر آثار به دست آمده است.
وی قدمت محوطه باستانی استرک و جوشقان که در دوره آهن به عنوان محوطه تدفینی مورد استفاده بوده را بین سه تا چهار هزارسال دانست وافزود: درفصل نخست کاوش های باستان شناسی در مهر سال 95 ، اشیائی از جمله کوزه و کاسه ، رشته مهره از جنس صدف و عقیق، فنجان های دسته دار، درپوش با نقش کنده هندسی، مٌهر سیلندری، کوزه های دسته دار و تغارهای بزرگ سفالی با 2800 تا 3200 سال پیش (عصر آهن دو) به دست آمد .
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی وگردشگری کاشان از آغاز فصل سوم کاوش ها در این محوطه تاریخی از شهریورخبرداد وگفت: این کاوش ها در محوطه باستانی استرک و جوشقان پس از صدور مجوز از سوی پژوهشکده باستان شناسی، با اعتباری بالغ بر 500 میلیون ریال انجام خواهد شد.
روستاهای جوشقان و استرک از توابع بخش مرکزی و در 12 کیلومتری کاشان قرار دارد.