سیزدهمین جشنواره ملی آش ایرانی باحضور سرآشپزهای ۲۲ استان کشور دیشب درائل داغی زنجان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکززنجان ؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: هدف از برگزاری این جشنواره ترویج غذای سالم و سنتی به مردم است .
رحمتی افزود: روزانه 45 نوع آش دراین جشنواره برای مراجعان و گردشگران پخت خواهدشد .
وی گفت : 31 استان کشور هم صنایع دستی مناطق خود را درنمایشگاه صنایع دستی که درحاشیه جشنواره آش ایرانی برپا شده است ارائه می کنند .
9 سیاه چادر عشایری به عنوان نمادی از فرهنگ و زندگی عشایر استانهای مختلف هم دراین جشنواره اداب ورسوم عشایری را به نمایش می گذارند .
بیش از 140 تور گردشگری هم دراین جشنواره فعال هستند .
مدیر کل میراث فرهنگی و صنایع دستی استان زنجان همچنین افزود: : در این جشنواره پیش بینی می شود هر شب بیش از 120هزار نفر حضور داشته باشند و روزانه برای 45 هزار نفر آش طبخ شود .
وی گفت: امسال به دنبال ثبت جهانی زنجان شهر ملیله هستیم وبا حضور نمایندگان چینی، عمانی وکویتی یونسکو مقدمه این کار آغاز شده است
شهردار زنجان هم این جشنواره را حضورورقابت فرهنگی استان ها دانست و گفت: زنجان به عنوان استان پیشرو فرهنگی علاوه براینکه شهر شور و شعور حسینی است پیشرودر برگزاری جشنواره ها نیز محسوب می شود
وی افزود: استان زنجان درمیان 10 شهر عضو کشور های اکو به عنوان پیشرو در حوزه فرهنگ معرفی شده که این اتفاق مرهون برگزاری جشنواره ها و مردمان این استان است
سلطانی، معاون عمرانی استانداری زنجان هم هدف این جشنواره را علاوه بر معرفی آش مناطق مختلف کشور روحیه تعامل پذیری زنجانی ها معرفی کرد و آن را نمادی از فرهنگ مردم استان دانست.
جشنواره ملی آش ایرانی تا 26 مرداد درگاوازنگ (ائل داغی زنجان) برگزار می شود .