کاهش بارش باران و افزایش دما در اروپا موجب خشک شدن بخش وسیعی از مزارع و پايین آمدن سطح آب رودخانه ها در قاره سبز شده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از رم، تغییرات اقلیمی، کاهش بارش باران و افزایش دما در اروپا موجب خشک شدن بخش وسیعی از مزارع و پايین آمدن سطح آب رودخانه ها در قاره سبز شده است.
کم آبی و خشکسالی خسارت های فراوانی به محصولات کشاورزی و دامی در اروپا به ویژه در بخش شمالی این قاره وارد کرده است. تصاویر ماهواره ای آژانس فضایی اروپا نشان می دهد که گرما و خشکسالی در ماه های اخیر تغییرات جدی را در قاره سبز به وجود آورده است.
جان فیلیپس، کارشناس و روزنامه نگار انگلیسی مقیم ایتالیا و مدیر مسئول روزنامه انگلیسی زبان «ایتالیا اینسایدر» به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در رم گفت: «مشکل خشکسالی به اروپا نیز سرایت کرده است. در سوئد به زمین های کشاورزی خسارات زیادی وارد شده است. انگلیس هم که معمولا بارش باران در آنجا زیاد است امسال، تابستان بسیار خشکی دارد و خشک شدن مراتع موجب شده که دامداران انگلیسی مجبور شوند تغذیه دام های خود را با غذاهایی که برای زمستان آنها ذخیره کرده بودند تکمیل کنند. وضعیت مشابه در دانمارک موجب شده که دامداران این کشور مجبور شوند دام های خود را پیش از رسیدن به وزن مطلوب ذبح کنند. در آلمان که دومین تولید کننده غلات اروپا بعد از فرانسه است محصولات کشاورزی بیش از 20 درصد کاهش داشته است.»
در همین حال خشکسالی در ایتالیا هم سطح رودخانه پو را که با 652 کیلومتر طولانی ترین رودخانه ایتالیا محسوب می شود نزدیک به 4 متر کاهش داده است.
تابستان امسال در اروپا با خود گرمای شدید، کم آبی و خشکسالی به همراه دارد و مراتع سبز این قاره را به پهنه هایی زرد و خشک تبدیل کرده است.
در حال حاضر کشاورزان در کشورهای مختلف اروپایی از جمله ایتالیا برای جبران خسارت های ناشی از گرما و خشکسالی به محصولات کشاورزیشان از دولت درخواست کمک های کوتاه مدت کرده اند. این در حالی است که به گفته کارشناسان در صورتی که قرار باشد تابستان های داغ و کم آب در اروپا برای سالهای آینده نیز بدین شکل ادامه داشته باشد باید اتحادیه اروپایی راهکارهای بلند مدتی را برای این مسئله بیاندیشد.
مصاحبه شنونده: جان فیلیپس، کارشناس و روزنامه نگار انگلیسی مقیم ایتالیا