سرپرست اداره بيابانزايي اداره کل منابع طبيعي استان مرکزي گفت : تاکنون در سطح 83 هکتار از اراضی بیابانی کویرمیقان اراک طرح بادشکن غیرزنده اجرا شده است..
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ فرجي افزود : 75 هکتار آن در 2 سال اخیر با اعتباری بالغ بر 12 میلیارد ریال به بادشکن غیر زنده مجهز شد و امسال نیز هشت هکتار به اين مجموعه افزوده شد .
وي گفت : ایجاد بادشکن غیرزنده با هدف جلوگیری از حرکت شن های روان و کنترل ریزگردهای محلی در کویر میقان اراک انجام شده و اجرای این طرح فرصتی برای فعالیت های بیولوژیکی و کاشت انواع گیاهان مقاوم در برابر شوری از جمله آتریپلکس، قره داغ، تاغ و بره داغ است.
خانم فرجی افزود : این بادشکن ها با ارتفاع یک متر و از جنس نی و کنف در نقاط بحرانی کویر میقان اراک ایجاد شده و تا 10 برابر ارتفاع خود بر روی سرعت باد تاثیر می گذارد و حرکت شن های روان را کند می کند.
وي گفت : ایجاد این بادشکن ها کاهش سرعت باد و جلوگیری از فرسایش بادی در منطقه را سبب می شود و به بهبود رشد گیاهان بومی در این منطقه به طور طبیعی کمک می کند.
وي ،هرس و جوان سازی گیاهان آترتیپلکس را از دیگر برنامه های این اداره کل در سال جاری عنوان کرد و گفت: برای این منظور هزار هکتار از اراضی تالاب میقان امسال هرس و جوان سازی شده است.
سرپرست اداره بیابانزایی اداره کل منابع طبیعی استان مرکزی همچنین از کاشت 170 هزار نهال قره داغ برای مقابله با حرکت ریزگردهای کویرمیقان اراک در سال جاری خبر داد و گفت: این گیاهان به منظور ، اجرای کمر بند سبز کویر میقان اراک و مقابله با حرکت ریزگردهای در 410 هکتار از حاشیه جنوبی این منطقه کشت شده است.
کاشت نهال، اجرای بادشکن غیرزنده در کویرمیقان، نگهداری و آبیاری نهال های کشت شده در اراضی بیابانی از جمله برنامه های اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی برای مقابله با گرد و غبار و فرسایش بادی در مناطق بیابانی استان مرکزی است.
490 هزار هکتار اراضی بیابانی در استان وجود دارد که 80 هزار هکتار از اراضی کویری طراز ناهید ساوه و 50 هزار هکتار اراضی کویرمیقان اراک از فرسایش بادی بیشتری نسبت به سایر نقاط بیابانی استان برخوردار است.
کویر میقان اراک دارای 120 کیلومترمربع وسعت است که درشمال شرقی این شهر واقع شده است .